Pondělí v Ulici: Štěstí ve hře Vandě zase jednou přeje, zato Matěj má smůlu. Eddie ho večer nachytá ve škole

Pondělí v Ulici: Štěstí ve hře Vandě zase jednou přeje, zato Matěj má smůlu. Eddie ho večer nachytá ve škole
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V pondělí bude v Ulici docela veselo, alespoň v Coolně, kde se nad Vandou slitují její šťastné hvězdy a dopřejí jí několik výher. Méně úspěšný už bude Matěj při pokusu o natočení videa ze zamčené školy. Večer ho tam načapá Eddie a nenechá si to pro sebe.

Blanka už dělá z Vandy alkoholičku

Blanka na Vandě už delší dobu pozoruje, že není ve své kůži. Působí ustaraně a nesoustředěně. Luděk během pracovního oběda bývalé manželce přizná, že Vandu trápí nezdar při snaze otěhotnět. Dokonce se kvůli tomu prý nedávno opila, jak byla nešťastná z toho, že Luďka zklame. Prozradí Blance i to, že se dohodli o dítě dál neusilovat. Zkrátka tomu nechají volný průběh.

Jen samotná Vanda a diváci vědí, jaká je realita a skutečná příčina oněch starostí. Nepoučitelná gamblerka se topí v dluzích a pokouší se s nimi vypořádat dalším hraním. To se jí překvapivě v posledních dnech daří. V Coolně si na telefonu zase párkrát zahraje a svou radost vykřičí na celý podnik. Tonymu se pochlubí, že jede na šťastné vlně. Všichni asi tušíme, že jí to ale dlouho nevydrží.

Vanda má štěstí ve hře a lepší náladu.
Vanda má štěstí ve hře a lepší náladu. | Zdroj: TV Nova

Blanka později o všech novinkách informuje Evžena. Docela dost se o Vandu bojí vzhledem k jejím nedávným zdravotním problémům s tlakem. Pokud ji skutečně tolik trápí nemožnost otěhotnět a řeší to pitím, pak by se u ní možná mohl brzy rozvinout alkoholismus. Blanka má s tímto démonem bohaté zkušenosti, snad proto je trošku paranoidní a dělá z jednoho opití zbytečně velký problém. Požádá totiž Evžena, zkušeného díky setkáním s anonymními alkoholiky, aby si Vandu zkusil maličko proklepnout. Udělá to? Nebo usoudí, že zatím není takový krok nutný?

Nechat se večer zamknout ve škole není dobrý nápad

Chování Matěje Dvořáka se den ode dne zhoršuje. Vymýšlí stále nové způsoby, jak se před spolužáky předvést coby ohromný rebel a potížista. Ve snaze získat jejich přízeň natáčí nejrůznější bláznivá videa s rozbitým školním rotopedem. Tentokrát ale vymyslí opravdovou lahůdku – chce se ve škole nechat zamknout a zůstat tam přes noc. Neposlechne dokonce ani bratrovy moudré rady, aby přestal blbnout, a ještě se s ním pohádá.

Svůj ztřeštěný plán zrealizuje, večer ve škole usedne na rotoped a začne machrovat během natáčení nového klipu. Vtom se ale místnost zalije světlem a vstoupí nemile překvapený Eddie Rambousek. Ani z jeho kárání si ale Matěj prakticky nic nedělá. Je mu úplně jedno, jestli ho z tohohle pitomého ústavu vyhodí. Na všechno kašle! Co se to jenom s tím milým klukem, který tak rád pekl bábovky, stalo?

Eddie ho přiměje video nezveřejňovat a rotoped odtáhnout ke školníkovi. Mimoděk si všimne, že se mladíkovi podařilo přístroj opravit. Kéž by technickou zdatnost využíval nějakým lepším způsobem než k porušování školního řádu. Jeho klukovina bude mít ještě nepříjemnou dohru. Způsobí ale, že se v následující epizodě konečně objeví na scéně dlouho očekávaný Petr Dvořák v podání Jana Dolanského.

Zdroj článku:
  • Autorský text