Pátek v Ulici: Uražená Milena dá v hospodě výpověď a Vojta se nechá uvrtat do dalšího průšvihu

Pátek v Ulici: Uražená Milena dá v hospodě výpověď a Vojta se nechá uvrtat do dalšího průšvihu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milenin sen o náhradním mateřství se rozplyne, když ji Gábina seznámí s krutou realitou. Pocit, že je stará a zbytečná, si pak Pumrová přenese i do práce. Školní rok sotva začal, ale Vojtovi na kontě rapidně přibývají další maléry. Na vině přitom bude hlavně Milošek.

Milena se nenechá zesměšňovat, sekne s prací

Radek odjel do lázní a Mileně to očividně prospívá, alespoň to si pomyslí Kaštan, když ji potká celou rozzářenou a plnou energie. Bohužel, dobrá nálada se jí z tváře vytratí, jakmile za ní přijde Gábina a oznámí jí, že kvůli zákonům jim nemůže odnosit miminko. Věková hranice je devětačtyřicet let a s tím se nedá nic dělat.

Pro Milenu je to stejné, jako by jí dcera řekla, že už je stará a k ničemu. Přesně tak si bude připadat, když si z ní štamgasti v hospodě začnou dělat legraci. Ne že by to mysleli špatně, ale vyberou si nejhorší možnou chvíli. Milena jim hlasitě vynadá a pochopitelně připoutá pozornost šéfové Dubovské.

Ta se ale nepostaví na její stranu, jak by Milena doufala, ale ještě ji napomene, že by se měla chovat profesionálně a s takovými situacemi si poradit.

Rozčilená Pumrová ztratí zbytky trpělivosti, sundá si zástěru a sekne Kateřině s prací.

Gábina mámě domluví a Jirka chce dát řeč se Šímou

Soused Kaštan, největší drbna v Ulici, si odchytí Gábinu, aby ji informoval o mámině konfliktu s paní hospodskou a štamgasty. Sám mu sice nebyl přítomen, ale zná všechny podrobnosti. Přehled má, to se mu musí nechat.

Gábina zavolá mámě a zjistí, že sedí v krámku a uklidňuje se sklenkou vína. Zajde za ní a pokusí se ji přesvědčit, že přece není ani stará, ani zbytečná. I když jim nemůže odnosit dítě, vždycky bude úžasná máma a babička. Vždyť pro Šimona by se rozkrájela.

Milena si nakonec nechá zvednout sebevědomí, polkne hrdost a zamíří zpátky do hospody, aby se Kateřině omluvila a požádala ji o druhou šanci. Vezme ji paní Dubovská na milost?

Jirku mezitím překvapí, jak dospěle k celé záležitosti kolem náhradního mateřství přistupuje Šimon. Opravdu je s tím tak v pohodě, jak se tváří? Rád by si s ním promluvil o samotě, čistě jako chlap s chlapem, aby se ujistil, že ho to nijak netrápí.

Za každým Vojtovým malérem vězí Milošek

Profesorka Puklická odchází učit prvňáčky, což znamená, že opustí pátou třídu, do níž chodí Vojta a Milošek. Malý Knobloch na ni má vztek, protože mu naložila několik poznámek, a rozhodne se s ní stylově rozloučit drzou básničkou na třídní tabuli. Do nápadu ale zatáhne Vojtu, který se uvolí text čitelně napsat.

Jde o neškodnou rýmovačku, jak velký průšvih by z toho asi mohl být? Naneštěstí dost velký, jelikož se k akci nachomýtne sama ředitelka Landová a ta si jejich počin rozhodně nevyloží jako povedený vtip.

Po škole Vojta dorazí domů a rovnou se tátovi přizná. Zmíní ale, že to celé napadlo Miloška, což Kryštofa naštve asi ze všeho nejvíc. Zdá se totiž, že Milošek Vojtu vždycky do všeho uvrtá. Copak nemá vlastní hlavu?

Zdroj článku:
  • Autorský text