Zítra v Ulici: Ve čtvrtek si Gábina uvědomí, že její máma už na těhotenství nemá věk

Zítra v Ulici: Ve čtvrtek si Gábina uvědomí, že její máma už na těhotenství nemá věk
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Milena nabídla dceři, že by jí odnosila dítě, bylo první reakcí Gábiny naprosté zděšení a šok. Pak se jí to ale rozleželo v hlavě, uvědomila si, že klady převažují nad zápory a že by jí to vlastně nevadilo. Bohužel zapomněla, že věk náhradních matek je zákonem poněkud omezený.

Jirka udělá otci radost náhradním mateřstvím

Po delší době se v Ulici objeví soudce Herman, jehož diváci měli možnost vidět naposledy na Jirkově svatbě s Gábinou. Z dovolené v Itálii přiveze kvalitní víno, olivový olej a nějaké pochutiny. Zeptá se syna na průběh svatební cesty, ale ten by raději nejdřív odbyl nepříjemná témata, než začne probírat léto.

Navážou tak řeč na kauzu s trombózou, jak tomu pan Herman říká. Syna ujistí, že je naprosto zdráv a jen asi před týdnem byl na pravidelné kontrolní prohlídce u skvělého lékaře, který nikdy nedělá chyby. Nevybavuje si ani, že by Jirkova máma někdy prodělala trombózu. Celá ta záležitost se zkrátka jeví zvláštní.

Pochopitelně se nabízí otázka, proč vlastně Jirka řeší takové věci. Tomu tak nezbude než otci přiznat, že s Gábinou prozkoumávají možnost náhradního mateřství. Než soudce stačí cokoli říct, Jirka ho ujistí, že si hodlají všechno zařídit sami a že se teprve rozkoukávají.

Herman starší do něj ale nezačne hučet, jak bývá jeho zvykem. Má takovou radost, že se decentně omezí na jedinou věc – rád by Jirkovi pomohl, co se týká právního aspektu celé záležitosti. Mohl by připravit vhodnou smlouvu, aby se nestalo, že náhradní matka se třeba rozmyslí a bude si chtít dítě ponechat. To je třeba správně ošetřit a soudce ví, jak na to. Jirka ale odmítne i tuto nabídku. Věří, že si s Gábinou případně poradí sami.

Šíma by mimčo bral, pokud s ním nebude sdílet pokoj

Puberťák Šimon zůstává posledním členem rodiny, který ještě neví, že Jirka s Gábinou plánují touto cestou miminko. Když mu velkou novinku konečně oznámí, ujistí je, s humorem sobě vlastním, že jim dá svolení, pokud mu ponechají jeho pokoj. Nerad by se o něj dělil se špuntem, což ovšem podle Jirky nehrozí.

Zdá se tak, že zbývá už jen sehnat dokonalou náhradní matku, a Gábině pořád vrtá hlavou Milena, která se pro tu možnost úplně nadchla. Začala chodit dříve a pravidelně spát, stravuje se zdravěji, pije kvalitní čaje, udržuje se ve formě a jenom září v naději, že miminko dceři a zeti úspěšně odnosí. Gábina byla nejdřív rázně proti, ale časem si začala uvědomovat, že daný nápad má poměrně hodně výhod. Především by těhotenství zůstalo v rodině a nehrozilo by, že by se Milena nechtěla dítěte vzdát. Jako babička by se s ním mohla nadále vídat.

Vlastně se to jeví jako skvělá varianta, ale Jirka své ženě všechny vzdušné zámky zboří prostou pravdou – Milena už je na náhradní mateřství příliš stará. Doktoři na klinice jim řekli, že kandidátka může mít maximálně 49 let. To je zákonem stanovená věková hranice, přes kterou na území České republiky nejede vlak. Gábina nechápe, že na tak důležitý detail úplně zapomněla. Jak to jen Mileně vysvětlí?

Zdroj článku:
  • Autorský text