Ve středeční Ulici Mário věří, že vše vyřeší kytkou a omluvou. Ája ho vyvede z omylu

Ve středeční Ulici Mário věří, že vše vyřeší kytkou a omluvou. Ája ho vyvede z omylu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mário ví, co provedl, a několikrát se Áje omluvil, napsal pro ni písničku. Tím jeho nápady končí, netuší, co by měl ještě udělat. Teď už by mu snad měla odpustit. Ale kdepak, to by vyvázl příliš snadno. Každý mu klade na srdce, aby nespěchal, jenže Mário si holt nedá říct, dokud si nenatluče.

Ája s Máriem skoncuje, už mu nedokáže věřit

Trpělivost není Máriovou silnou stránkou. Znovu se objeví u Martiny a následně také na radnici u Jirky, aby je oba požádal o rady, jak obměkčit Áju. Všichni mu říkají, aby byl trpělivý, ale on zkrátka nevydrží čekat ze strachu, že by svou – teď už asi definitivně bývalou – snoubenku rozčílil ještě víc. Na doporučení Jirky jí zkusí zavolat, přesvědčený, že mu to stejně nezvedne, ale Ája ho překvapí a ledovým hlasem zmíní, že se s ním potřebuje sejít, aby mu něco pověděla.

Dají si sraz u bistra a Mário dorazí s kyticí a nadějí, že se mu podaří získat od milované ženy odpuštění. Nic takového se ale nestane. Ája mu jen suše oznámí, že už nehodlá sedět doma, schovávat se před ostudou a litovat. Půjde do práce a on bude mít mezitím čas zajít si pro věci. Ája už ho tam nechce, ale dovolí mu vídat dceru a pochopitelně ocení, když na ni bude přispívat. Mário ji prosí, aby netrhala rodinu, tím ji však ještě víc rozdráždí. Protože to byl on, kdo všechno zkazil!

Kateřině a Lumírovi bude večer někdo křenit

Na radnici získá nešťastná Ája pocit, že si na ni všichni ukazují prstem. Před Jirkou se úplně složí a vyplaká se mu do náruče. Doufala, že Máriovi dokáže odpustit, ale prostě to nezvládne. Už mu nemůže důvěřovat a v ničem se na něj spolehnout, kromě toho, že by ji příště zase zklamal.

Mário se usadí v bistru jako hromádka neštěstí a Lumír se ho pokusí povzbudit slovy, že nic není ztraceno. Všechno chce ale čas. Musí teď Áje dokázat, že je dříč a starostlivý táta a že si další šanci zaslouží. Mário slíbí, že tentokrát poslechne dobré rady Nyklových a přátel a bude trpělivý. Snad ještě není pozdě na to, aby Ájinu důvěru získal zpět.

Večer si Kateřina a Lumír budou chtít užít chvíli sami pro sebe, v klidu u televize s malým občerstvením. Než si ale stihnou pustit zábavnou komedii, Mário se u nich objeví s prosbou o pastu na zuby. Nějakou záhadou se na gauči rozsedí, sáhne po brambůrkách a jednohubkách a pak ho napadne, že by se mohl na film podívat s nimi.

Bohunka chce, aby s ní mládež jednala na rovinu

Iva se připraví na hysterický výstup Bohunky, která bude jistě trvat na tom, aby se spolu Žofka a Michal už nevídali. To by člověk očekával od staré Duškové, která se rozčilovala kvůli každé maličkosti. Tahle nová a zamilovaná Bohunka je ale jiná, chápavá, ochotná o věcech diskutovat bez křiku. Vlastně za Ivou přijde proto, aby se jí za Žofku omluvila. Přinese čokoládu, aby Klímovým trochu vynahradila nemožné chování své dcery, která si usmyslela, že tajně přespí u Michala.

Ve skutečnosti to celé spískal on, ale Žofka vzala vinu na sebe. Navíc je starší než on, měla mít rozum. Bohunka ale nechce mladým házet klacky pod nohy, jelikož vidí, že Žofka je na tom díky Michalovi psychicky nejlépe za poslední roky. Jen by ocenila, aby příště nic nezatajovali.

Zdroj článku:
  • Autorský text