V pondělní Ulici pokračuje páteční hysterie. Tereza brečí pod peřinou, Vanda zapíjí trable

V pondělní Ulici pokračuje páteční hysterie. Tereza brečí pod peřinou, Vanda zapíjí trable
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Problémy z minulého týdne přes víkend zázračně nezmizely, a tak se Tereza dál trápí kvůli Davidově údajné nevěře. Když za ní ale přijede, aby si konečně promluvili, jejich situace se nijak nezlepší. A nezlepší se ani ta Vandina, spíš naopak. Chmury se pokusí utopit ve sklence.

David přijede za Terezou, ale po hádce zase odjede

V pondělí ráno, ještě než se vůbec vymotá z postele, si Tereza bude volat s Davidem. Bezstarostný manžel ani netuší, jak moc jeho žena trpí. Terka se snaží zůstat silná, ale rozhovor o všem a o ničem skončí tím, že se Davidovi rozbrečí do telefonu. Hovor pak utne s výmluvou, že se musí připravit na schůzku. Ani mu nedokáže říct, co ji trápí. Nebude reagovat na zprávy ani další volání, a tak David udělá to, co by asi udělal každý méně vytížený manžel – zajede si za ní do Prahy, aby zjistil, co se vlastně děje.

Když ho Tereza uvidí stát na prahu, vykolejí ji to ještě víc. Po chvíli přemlouvání ze sebe vysouká, že ho podezírá z nevěry s konzultantkou, což on pobaveně popře. A pak už se to z ní bude sypat jedna radost. Výčitky ohledně toho, že David je až příliš zaneprázdněný, že je věčně někde s kolegy, zatímco Tereza sedí v Linci sama v baráku a nesnáší to tam.

Celých těch pět let byla nešťastná, ale nechtěla fňukat v naději, že si třeba časem zvykne. Jenže nezvykla. Chudák David jenom kouká, čeho se to dočkal. Naneštěstí má závazky, a tak zase hned odjede, než aby se s Terezou dál zbytečně dohadoval. Znamená to konec jejich manželství?

Tereza si to zřejmě myslí, protože se večer zeptá Magdy, jestli na gymnáziu stále hledají novou češtinářku. Máma jí totiž během dne s radostí oznámí, že našla ideální bydlení pro sebe i dceru. Bude teď nějaký čas hlídat dům jednomu známému. Tereze tedy vlastně všechno hraje do karet. David si beztak ani nevšimne, že už ji doma nemá.

Vanda se opije a svá tajemství vyzradí Tonymu

Vanda zavolá lichvářce pod záminkou, že zvažuje další půjčku. Vokounová jí neochotně sdělí, že si mohou zavolat později, ovšem pak se to Vanda pokusí stočit jiným směrem. O další půjčku ve skutečnosti zájem nemá, bude si chtít promluvit o podmínkách v původní smlouvě. Ráda by je upravila, ale lichvářka se jí akorát vysměje.

Poté, co navíc Vanda pohrozí osobním bankrotem, se dáma uchýlí k podlému kroku – začne vyhrožovat, že do jejich jednání zapojí Luďka. Hrozná představa, že by se dozvěděl pravdu, přiměje Vandu slíbit, že bude dál poslušně splácet monstrózní půjčku. Bohužel toho není schopná, znamenalo by to platit deset tisíc týdně.

Už ji začnou napadat černé myšlenky, že by bylo nejlepší, kdyby se zabila. U Tonyho si objedná jednoho panáka, druhého, třetího… Nezajímá ji, že to přežene a udělá se jí špatně. Je úplně na dně a se vším se Tonymu svěří. Že dluží tři sta tisíc korun, že se o tom manžel nesmí dozvědět. Ten jí jako na potvoru zrovna zavolá a nakonec si pro ni přijde do Coolny, jelikož z jejího hlasu pozná, že se opila. Není slepý a vidí, že Vandu něco trápí. Pořád si ale myslí, že se jedná o problém s otěhotněním.

Zdroj článku:
  • Autorský text