Zítra v Ulici: Neúnosné dluhy ve čtvrtek semelou Mária i Vandu

Zítra v Ulici: Neúnosné dluhy ve čtvrtek semelou Mária i Vandu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svatba se blíží a současně s tím víc a víc rostou Máriovy průšvihy, které se ve čtvrteční epizodě konečně provalí před Jirkou Hložánkem, Lumírem a Kateřinou. Vandě se její trable zatím daří skrývat, svěří se jen Tonymu ve chvíli naprosté bezradnosti.

Mário přizná Jirkovi pravdu – je úplně švorc

Přípravy na svatbu vrcholí nebo si to alespoň vynervovaná Ája myslí. Mário je raději v práci, aby utekl před dusnem doma. Vlastně i před zodpovědností a hromadícími se problémy. I když před Ájou a Vendulou se mu podaří předstírat, že žádná katastrofa nehrozí a nad vším má dokonalou kontrolu, zkušeného starostu neošálí.

Jirka Hložánek je politik a jako takový se denně pohybuje ve světě prázdných frází. Snadno pozná, že se ho Mário snaží uchlácholit, a nakonec z něj vytáhne, že je úplně švorc. Nejenže tím utrpí Jirkova investice do kapely Komando Sokol, ale hlavně se ocitne v ohrožení celá svatba.

Jirka nelení a svolá zasedání krizového štábu – sejde se v kanceláři s Lumírem a Kateřinou, aby společnými silami spočítali, kolik a kde toho zmatkař Mário dluží, protože on už ani sám neví, do čeho všeho vrazil zálohy, aniž by měl na doplacení zbylých částek.

Příliš pozdě si uvědomí, že Vendula měla pravdu, když ho varovala před bratříčkováním s kapelou. Mohl tušit, že ho kamarád podvede, sbalí prachy a zmizí. Jak to ale Mário vysvětlí své nastávající, to je dobrá otázka. Naneštěstí právě to po něm teď zděšený Lumír vyžaduje. Ustaranému raperovi nezbude než kápnout božskou. Snad se nevěsta nezhroutí.

Hluboko do kapsy má i gamblerka Vanda

Vanda bude zrovna v práci na komoře, když jí zavolá lichvářka Vokounová s požadavkem další splátky. Nešťastné paní Volákové nezbude nic jiného než předstírat vysokou horečku, aby na nekompromisní ženě vyloudila alespoň den času navíc. Vokounová se však obměkčit nenechá, ke všemu Vandě slíbí drsné penále za prodlení.

Příjemné není ani to, že svědkyní telefonátu bude tajemnice Vlasta Hanušková, zvyklá mít o všem dokonalý přehled. Vandě na její nemoc doporučí horký čaj, ale ta by potřebovala spíš zázrak.

V Coolně si Vanda domluví další lekci angličtiny a získá od zájemce rovnou krásných šest tisíc. Po provedení několika propočtů jí ale chvilkový úsměv z tváře zmizí, jelikož si uvědomí, jak nehorázně moc toho dluží. Takovou závratnou sumu nikdy nedokáže splatit a na vrcholu zoufalství se spontánně svěří Tonymu. Ten bohužel nemá, jak by jí pomohl, jedině že si za objednanou vodu k pití nebude nic účtovat. Tím ovšem Vandu akorát urazí. Možná má problémy s penězi, ale rozhodně není socka.

Blanka dostane od Igora láhev vína

Na komoře se ve čtvrtek setkáme také s další hvězdnou posilou seriálu, viceprezidentem Igorem Šplíchalem v podání Saši Rašilova. Ten se zdá být na první pohled sympaťákem a schopným diplomatem, jemuž nechybí charisma a šarm. S Blankou by si padli do noty, kdyby jí ovšem nevěnoval na přivítanou poněkud nevhodný dárek, což ale nemohl vědět. Dá jí totiž láhev vína, kterou Blanka s díky přenechá jemu a Luďkovi. Za tu pozornost je ale určitě ráda.

Zdroj článku:
  • Autorský text