Zítra v Ulici: V úterý se Magda rozhodne jít do výběrka proti Soně a Luboš domluví Vojtovi brigádu

Zítra v Ulici: V úterý se Magda rozhodne jít do výběrka proti Soně a Luboš domluví Vojtovi brigádu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soně je třeba zabránit v cestě k moci, to si uvědomuje nejen Otík, ale také Magda s Eddiem, jimž zástupkyně vtrhne na první hodinu tandemu na hospitaci. Magda se obětuje pro blaho všech a prohlásí, že půjde do výběrového řízení na ředitelku. Luboš zatím přemlouvá Tonyho, aby vzal Vojtu na brigádu.

Pro dobro kolegů se z Magdy stane anti-Soňa

Prokop (Ondřej Studénka) by si uměl představit, že by se stal Soniným zástupcem. S Magdou a Irenou se často na něčem neshodl, ale s ní je profesně na jedné vlně, takže by to mohlo jít. Jeho ambice ho ale nakonec stejně nejspíš poženou výš, možná to dokonce bude mít schváleno od samotné paní Čechové (Lucie Vondráčková).

Ta si mimochodem v úterní epizodě pěkně vychutná Eddieho (Jiří Panzner) a Magdu (Veronika Čermák Macková) při jejich první hodině tandemu v zeměpise, když přijde na hospitaci. Bude dohlížet na průběh experimentální výuky a dělat si poznámky s kritickým pohledem, který mluví za vše. Po hodině Eddiemu a Magdě zdvořile naznačí, že se jim to moc nepovedlo. Měli se striktně držet sylabu a neřídit se tím, co chtějí děti. Jim šlo hlavně o to, aby výuka děti bavila a obohatila, jenomže Soňa zkrátka vždycky upřednostňuje tabulky a pravidla.

Navíc to z její strany byla další hloupá pomsta vůči Magdě, jež kdysi coby ředitelka také zavítala na hodinu tandemu, kterou si tenkrát Soňa připravila s Prokopem. Oko za oko, jak se říká, a Otík (Filip Rajmont) už toho má dost, proto večer svolá v Coolně „odbojářskou schůzku“. Je odhodlaný zamezit Soně cestu k moci všemi dostupnými prostředky, jen kdyby věděl, jak to dokázat.

Naštěstí Magda přijde se spásným rozhodnutím přihlásit se do výběrového řízení na novou ředitelku.

Aby bylo jasno, nemá v tomhle směru žádné osobní ambice, chce to udělat jen kvůli kolegům, jelikož se obává, že Soňa by jako ředitelka začala vyhazovat lidi, kteří jsou podle jejího názoru nekompetentní – tedy v podstatě kohokoli, kdo se jí znelíbí. Magda se už nechce nechat dál buzerovat, a jestli se má stát anti-Soňou a jít ve výběrku proti ní, tak to k Otíkově nemalé radosti udělá. Horší bude, jak zareaguje Prokop, až zjistí, že má silnou protivnici.

Vojta lítá v dalším maléru, svěří se dědovi

Luboš (Rostislav Novák) zajde do Coolny, aby se Tonyho (Ondřej Volejník) zeptal na brigádu pro Vojtu (Felix Šrámek). Podle něj by bylo fajn, kdyby si chlapec mohl trošku přivydělat nějakým úklidem nebo pomáháním ve skladu. Tonymu by to vlastně nevadilo, naopak. Během dovolené se s Vojtou více spřátelili a rád by s ním strávil víc času.

Jde jen o to, aby Kryštof (Kryštof Rímský) s Karlou (Markéta Stehlíková) nic nenamítali, chlapec je koneckonců poslední dobou samý průšvih. V úterý přinese ze školy poznámku, s níž se zatím svěří pouze dědovi v křehké naději, že mu podepíše žákovskou knížku. Luboš ale dobře ví, že to udělat nemůže. Nelze takto obcházet rodiče. Vojta přísahá, že ve skutečnosti nic špatného neprovedl, a děda věří, že pokud to vysvětlí mámě a tátovi, nemá důvod bát se trestu. No, snad to bude pravda…

Zdroj článku:
  • Autorský text