V pondělní Ulici čeká Gábinu zklamání i pořádný šok. Dítě jí chce odnosit Milena

V pondělní Ulici čeká Gábinu zklamání i pořádný šok. Dítě jí chce odnosit Milena
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina v posledních dnech nemyslí na nic jiného než na to, kde splašit dokonalou náhradní matku. Oslovit vlastní mámu by ji nenapadlo ani v nejdivočejším snu, ale Milena se nabídne sama – a s nadšením. Mezitím Eddie zkouší přemluvit Prokopa, aby zabojoval o post ředitele.

Veronika navrhne Gábině adopci

Veronika (Hana Holišová) celý víkend přemýšlela o prosbě své nadřízené a kamarádky Gábiny Hermanové (Aneta Krejčíková), aby jí odnosila dítě. I když by jí i Jirkovi (Jan Holík) hrozně ráda pomohla, nejde to. Ví, že by se pak s miminkem nedokázala rozloučit. Zmíní však, že uvažovala nad jinými způsoby, které by Hermanovi mohli vyzkoušet. Proč třeba nedají šanci adopci, osvojení, pěstounství? Něco takového je dosud vůbec nenapadlo.

Ačkoli Gábina pocítí jisté zklamání, samozřejmě nebude Veronice nic vyčítat, naprosto její rozhodnutí chápe a respektuje. Koneckonců by to asi bylo vážně trochu divné… Kde ale najít vhodnější náhradní matku? Jirka znovu nadhodí teorii, že by možná bylo rozumnější nehledat v blízkém okolí.

Nevyužitá máma nabídne dceři své lůno

Gábině se stále honí hlavou různé možnosti, když přichází do hospody, aby se mámy zeptala, proč doma shromažďuje potravinové doplňky a jestli nelítá v nějakém průšvihu. Milena (Alena Štréblová) neochotně přizná, že se cítí nevyužitá. Vždycky měla čuch na byznys, ale od doby, co ji Radek (Pavel Novotný) vyšachoval z neziskové organizace, má vlastně jenom tu hospodu, což jí přijde zoufale málo. Uzná nicméně, že prodej doplňků stravy není tak snadný proces a spolehlivý zlatý důl, jak si namlouvala.

Rozhovor se posléze obrátí a místo Mileniných starostí se začnou řešit ty, které mají Gábina s Jirkou. Máma totiž nabude dojmu, že se novomanželé určitě pohádali. Jaké jiné problémy by je mohly trápit? Aby ji Gábina ujistila, že takhle to opravdu není, opatrně před ní kápne božskou ohledně náhradního mateřství. Svěří se jí, že už byli na klinice obhlídnout terén, a poprosí ji, aby zatím nic neříkala tátovi.

Od té chvíle nebude Milena myslet na nic jiného. Konečně si uvědomí, jak by mohla prospět rodině a být užitečná. Nadšeně dceři nabídne, že jí miminko odnosí. Gábině pak na hodně dlouho ztuhne výraz v naprostém šoku. Něco takového si neumí představit ani ona, ani neméně překvapený Jirka. Oba jenom doufají, že mámě se to rozleží a nakonec sama uzná, že je to nesmysl. Přinejhorším by Gábina musela požádat o pomoc tátu, aby jí to rozmluvil.

Eddie by rád viděl Prokopa na ředitelské židli

Eddie (Jiří Panzner), podobně jako předtím Otík (Filip Rajmont), překvapí Prokopa naléháním, aby se přihlásil do výběrového řízení na nového ředitele školy. Prokop (Ondřej Studénka) se jeví jako solidní kandidát. Ačkoli už jednou řediteloval a nedopadlo to nejlépe, mít v křesle jeho by bylo pořád lepší než tam mít intrikánku Soňu. Jenomže právě proti ní Prokop nechce jít. Rozmyslí si to ještě? Eddieho podporu by rozhodně měl.

Zdroj článku:
  • Autorský text