Zítra v Ulici: Gábina v pátek zaskočí Veroniku nezvyklou prosbou a Milena doma shromažďuje doplňky stravy

Zítra v Ulici: Gábina v pátek zaskočí Veroniku nezvyklou prosbou a Milena doma shromažďuje doplňky stravy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina bude mít zajímavý pátek. Veroniku se osmělí požádat o to nejosobnější a nejcitlivější, o co vůbec žena může požádat jinou ženu. S tátou pak bude mít bizarní rozhovor o mámě. Milena má doma krabici plnou potravinových doplňků. Těžko říct, co s nimi provádí.

Junka coby otčíma by Erik rozhodně nechtěl

Erik přijde za Šimonem domů, aby sestříhali propagační video ke kolíčkové výzvě. Při té příležitosti se seznámí s Jirkou, jenž si zrovna hodlá jít zaběhat, a pochválí ho Šimonovi, jaký je to pohodový táta. Šíma ale kamaráda opraví a vysvětlí mu, že se jedná o otčíma. Stručně vylíčí spletitou situaci v rodině, kdo s kým žije a jak vychází.

Erik mu ve výsledku trochu závidí, že se u nich dovedou všichni v klidu domluvit. On má totiž doma docela peklo s mámou Soňou, která se s tátou ustavičně hádá. Asi se opravdu schyluje k rozvodu. Znamenalo by to, že si zástupkyně Čechová posléze nastěhuje domů kolegu Prokopa Junka? I když je možná celkem v pohodě, Erik doufá, že k tomu nedojde.

Gábina připraví Veronice pořádný šok

Gábina se v krámku sejde s Veronikou a pokusí se jí opatrně nastínit nápad s náhradním mateřstvím. Pochopitelně ji zaskočí tak, že se chudák švadlenka div neudusí během pití. Taková věc se nedá vyjádřit dost šetrně, aby se na ni člověk mohl připravit.

Když Veronika zjistí, že právě na ni Gábina pomýšlí jako na ideální kandidátku k odnošení dítěte, pocítí hrůzu a radost zároveň, jakousi poctu. Koneckonců je má oba moc ráda, i Jirku, a chtěla by jim pomoct, jenže taková věc se neslučuje s jejím přesvědčením. Nebo ano? Tohle si bude muset pořádně promyslet.

Gábina to chápe a nijak na kamarádku netlačí. I kdyby se rozhodla, že do toho nepůjde, nevadí. Mladá paní Hermanová oceňuje už to, že ji rovnou neposlala do háje. Ve vzduchu se vznáší spousta velkých i malých „ale“, důvodů, proč je to naprosto bláznivý nápad. Jak se k tomu Veronika nakonec postaví?

Milena se chová divněji než obvykle

Gábina se v průběhu dne uvidí také s tátou a zeptá se ho na zvláštní chování své mámy. Neudělali si zase něco? Nepohádali se víc než obvykle? Radek si není vědom ničeho výjimečného, kromě toho, že Milena má výhrady vůči Šimonově kolíčkové výzvě. Kvůli tomu by se ale snad nechovala tak divně…

Pak si Mastný uvědomí, v čem by možná mohl být zakopaný pes. Svěří dceři, že doma náhodou objevil bednu plnou potravinových doplňků. K čemu jich Milena tolik potřebuje? Začala je snad prodávat? Proč by to dělala, když Evě Knoblochové kvůli tomu ještě nedávno nemohla přijít na jméno?

Chudáček Bidrman na tom asi není tak zle

Ivě na telefonu cinkne zpráva, a když se na ni zatváří nešťastně, každý divák snadno vytuší, kdo jí píše – samozřejmě Viktor Bidrman. Paní Klímové se ohromně uleví, když zjistí, že po ní nežádá další peníze, ale jenom ji srdečně zve i s celou rodinou na fotbalový zápas, kde bude jako náhradník. Zvláštní. Myslela si, že je na tom chlapec zdravotně mnohem hůř, než aby mohl hrát.

Zdroj článku:
  • Autorský text