Zítra v Ulici: Ve čtvrtek zahájí Gábina hon na náhradní matku a Tereza přizná, že v Linci není šťastná

Zítra v Ulici: Ve čtvrtek zahájí Gábina hon na náhradní matku a Tereza přizná, že v Linci není šťastná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco Šimon s přáteli posouvá kolíčkovou výzvu o úroveň výš, Gábina a Jirka se pouštějí do hledání vhodné náhradní matky. Každá možnost má ale své klady i zápory. Tereza by se taky ráda stala matkou, alespoň by měla v Linci, kde se cítí osaměle, o zábavu postaráno.

Propagační video ke kolíčkové výzvě

Šílenství kolem kolíčkové výzvy na protest proti pokusům na zvířatech ještě zdaleka nekončí, ba právě naopak. K nemalé smůle některých diváků se teprve rozjíždí. Šimon by rád tenhle trend pošoupl zase o krok dál, a tak přijde s nápadem natočit propagační video. Erik ho slíbí sestříhat, Kolda zrežírovat a Valerie uvítá, že si v něm může zahrát. Kdo ale neskáče nadšením, jsou Gábina a Jirka, kteří nijak netouží figurovat ještě v nějakém videu. Podaří se Šimonovi je přemluvit?

Genetické testy a výběr náhradní matky

Upřímně řečeno, Gábina a Jirka Hermanovi mají úplně jiné starosti. V posledních dnech žijí pouze svými nejasnými plány na náhradní mateřství. Vypravili se společně na kliniku asistované reprodukce, aby se poradili o reálných možnostech, kladech a záporech celého náročného procesu. Všechny obavy sice nezmizely, ale přesto bude Gábina po návratu klidnější. Má už jasnější představu, informace i cíl.

První věc, kterou bude třeba podstoupit, jsou v případě Jirky genetické testy. Musí se koneckonců ujistit, že má potřebný základ. Kdyby to snad mělo dopadnout špatně, Gábina rovnou zamítne spermie od dárce. Pokud nebudou moct mít vlastní dítě, nepůjdou do toho vůbec. Ale nepředbíhejme. Dalším krokem pak bude výběr náhradní matky.

To bude teprve pravý oříšek, protože nelze odhadnout, jestli je lepší úplně cizí žena, anebo spíše někdo z blízkého okolí. Gábina si neumí představit, že by jim odnosila miminko neznámá osoba. Jirka ale namítne, že taková věc by mohla snadno ohrozit přátelství mezi nejlepšími kamarádkami. První, kdo Gábinu napadl, byla Tereza, ale ta se příliš nehodí, protože by to byla prvorodička. Navíc sama touží po dítěti.

Další ideální kandidátkou by mohla být Veronika, jenomže ta je věřící a příliš vstřícně se na myšlenku náhradního mateřství netváří. Má smysl před ní takový nápad vůbec zmiňovat? Nevadilo by jí, kdyby Gábina denně vozila kočárek kolem salonu? Koneckonců by v něm bylo miminko, které porodila. To je ale zkrátka riziko, jemuž se nedá zcela vyhnout nikdy. Riskne to Gábina a osloví s prosbou o pomoc právě Veroniku?

Tereze se v Rakousku nikdy nelíbilo

David je neustále zaneprázdněný prací, dokonce tak, že ho ani nenapadne zavolat Tereze a zeptat se, jak se má. Bývá kolikrát tak unavený, že po celodenní dřině prostě usne. Tereza se to vždycky snažila chápat a tolerovat, ale pravda je, že v Linci celé ty roky pouze přežívá, osamělá a nespokojená.

Otovi se svěří, že je to zkrátka jen místo, kde bydlí. Nepovažuje ho ale za domov. Na rozdíl od Prahy tam nemá skvělou partu přátel. Vlastně se jí nepodařilo najít jedinou dobrou kamarádku. Kdyby měli s Davidem dítě, bylo by to jiné. Možná. Nebo si jen Tereza něco nalhává?

Zdroj článku:
  • Autorský text