Středa v Ulici: Ani Eva by nebyla ve vnucování pilulek tak dobrá, jako je Vanda v prodeji kabelek

Středa v Ulici: Ani Eva by nebyla ve vnucování pilulek tak dobrá, jako je Vanda v prodeji kabelek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva Knoblochová má na přemlouvání zákazníků kurzy, zatímco Vanda jen přirozený talent. Ve středu přesvědčí ke koupi kabelky i barmana Honzu. Jednání s lidmi jí evidentně jde, dokonce poradí Blance, jak by si mohla získat Hanuškovou. Hlavně musí tajemnici ukázat, že si jí váží. Bude to stačit?

Na Vandu se usměje kratičké štěstí

Vanda bude už od úterního večera hrozně nervózní a špatnou náladu si u snídaně vybije na Luďkovi. Ten se chudák naivně domnívá, že má jeho manželka obavy z gynekologického vyšetření a případné neplodnosti. Ačkoli Vanda tuto výmluvu ráda využije, ve skutečnosti její myšlenky poletují někde jinde, a sice kolem rostoucích dluhů z hazardu.

Ve středu ale bude mít nepoučitelná gamblerka konečně štěstí. Zajde do Coolny, kde nabídne jednu ze svých kabelek barmanovi Honzovi. Kvalitní kousek stál původně dvacet tisíc, ale jemu ho prodá za pouhých pět, a tak mladík neodolá a koupí kabelku jako narozeninový dárek pro přítelkyni.

Následně Vanda zamíří ještě do krámku, kde má se Šárkou domluvené lekce angličtiny. Obsluha z kavárny jí šťastně oznámí, že našla zájemkyně o její kabelky, ale paní Voláková už je všechny úspěšně prodala. Prý je nakonec odnesla do bazaru, kde za ně sice dostala málo, ale zato hned. Čekání je bohužel něco, co si nemůže dovolit, protože už jí hoří termín splátky za půjčku.

Tentokrát se Vandě podaří z největší krize vybruslit, ale nemá zdaleka vyhráno. Večer se Luďkovi omluví za to, jak na něj byla protivná. Těžko však říct, zda se situace nebude opakovat. Vše záleží na tom, kolik peněz prohraje příště

Hanušková dál pomlouvá a spekuluje

Blanka nebude ve středu o nic méně nervózní, než byla v úterý během nástupu do nové práce. Teď ji totiž čeká první porada s týmem podřízených. Ráda by to udělala neformální, ale zároveň důstojné, a tak všechny pozve na brunch – včetně tajemnice Vlasty Hanuškové, která jí přijde do kanceláře zalít fíkus po předchůdci.

Vlastička nezapomene podotknout, že snídaně jsou na komoře obvykle věcí společnou a že ona na ně vždycky něco dobrého upeče. Blanka slíbí, že příště bude s její cennou pomocí počítat. Opravdu se snaží být na Hanuškovou milá, ale ta to stejně příliš neocení. S účetní Strouhovou ji zase bude pomlouvat.

Právě Strouhová namítne, že Blanka není vyloženě nesympatická. Zdá se, že proti ní v podstatě nic nemá, ale Hanušková míní, že bývalá paní Voláková je přinejmenším ambiciózní. Dělá dojem kariéristky, která klade práci na první místo. Možná zmanipulovala Luďka, aby ji do funkce dosadil…

Bára má splín z vlastního života

Bára se v hospodě sejde s exmanželem Tomášem Jordánem. Mají si hodně co říct, o vnukovi a také o jejím rozvodu. Tomáše zajímá, jak to zvládá, a posléze se rozpovídá o svém pohádkovém vztahu. S partnerkou je dokonale šťastný a i po dlouhé době připadá Báře stále zamilovaný, což je pro ni skoro neuvěřitelné. Pochopitelně ji zamrzí, že její druhé manželství nevyšlo. Navíc je unavená z vyčerpávající práce. Není už načase udělat v životě zásadní změny?

Zdroj článku:
  • Autorský text