Zítra v Ulici: V úterý poprvé navštívíme Komoru zubních lékařů a Tereza si užije sraz s kamarády

Zítra v Ulici: V úterý poprvé navštívíme Komoru zubních lékařů a Tereza si užije sraz s kamarády
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nové prostředí komory spatří diváci už v úterní epizodě Ulice, kde se Blanka přijde představit kolegům. Seznámí se i s proslulou Vlastou Hanuškovou, která má odpověď na vše. Vanda řeší vážné finanční trable a Otík zkusí přemluvit Terezu, aby se přihlásila do výběrového řízení na novou ředitelku.

První setkání s Hanuškovou a Strouhovou

Blanku čeká v úterý velký den – nástup na Komoru zubních lékařů a seznámení s novými kolegy. Bude pochopitelně nervózní a plná pochybností, protože až dosud nikoho neřídila. Evžen ji ujistí, že je schopná to zvládnout. Vanda jí navíc bude k ruce a provede ji po baráku.

S Luďkem si Blanka hned po příchodu řekne nejdůležitější věci ke spolupráci, načež se půjde konečně seznámit s tajemnicí Vlastou Hanuškovou a účetní Pavlínou Strouhovou. Obě dámy ji ještě předtím s chutí pomluví u kávy. Vlastičce se nelíbí, že si Luděk dělá z pracoviště rodinný podnik. Nejdřív si tam nasadil Vandu, která nemá žádnou úroveň, a teď další Volákovou. Bývalá manželka si sice změnila příjmení, ale jestli si myslela, že se nikdo nedovtípí, mýlila se.

Ani Strouhová, ani Hanušková se zatím nerozhodly, jak se k Blance postaví. Chtějí počkat, až jak se sama projeví. Přesto Blanka nabude dojmu, že na Hanuškovou moc dobře nezapůsobila. Možná si prostě nesedly, anebo tajemnici vadí, že Luděk kvůli Blančinu místu vyhodil jiného zaměstnance těsně před důchodem. Tak nebo tak se bude muset Blanka hodně snažit, aby v nové funkci obstála.

Vanda zoufale shání peníze

Vanda se pokusí přemluvit Blanku, aby si u ní zaplatila další lekce angličtiny. Marně. Blanka má momentálně plnou hlavu otázek a dojmů z nového pracoviště a nemá čas ani pomyšlení na další hodiny anglického jazyka.

Je zřejmé, že Vanda se ocitla ve vážné finanční tísni, protože vzápětí zamíří také do krámku, aby Šárku naléhavě poprosila o pomoc s prodejem oblečení a kabelek. Šárka se zdráhá proměnit kavárnu v bazar a obtěžovat zákaznice s nabídkou obnošeného šatstva, ale nakonec zoufalé Vandě slíbí, že se o to pokusí.

Ještě večer bude nepoučitelná gamblerka telefonovat s nějakou paní, které dluží splátku za půjčené peníze. Nestíhá nastřádat dostatek, a tak dotyčnou poprosí, aby jí počkala, ale nezdá se, že by byla úspěšná. Kdy na Vandu praskne, jak špatně na tom je?

Tereza nehodlá zůstat, ale češtinářka by se hodila

Ve školním kabinetě se objeví Tereza, aby se po dlouhé době přivítala s nadšeným Otíkem. Ten ji hned zavalí novinkami o čtyřletém synkovi, který mu dělá radost a je jeho pýchou. Terka by sama ráda měla dítě, ale její manžel David je příliš zaneprázdněný úspěšnou kariérou v Rakousku. To je ostatně důvod, proč se ani jeden z nich nehodlá do Prahy vrátit natrvalo.

Otík by si moc přál, aby zůstali, protože pak by jeden z nich mohl vyhrát výběrové řízení na nového ředitele a zatnout Soně tipec. Později se parta sejde v Coolně i s Eddiem a dojde řeč na to, že Tereza by se spíše hodila na pozici nové češtinářky, jelikož ta současná odejde na mateřskou.

Zdroj článku:
  • Autorský text