V pondělní Ulici se zoufalá Vanda pokusí rozprodat šatník a těhotná zákaznice přiměje Gábinu k zamyšlení

V pondělní Ulici se zoufalá Vanda pokusí rozprodat šatník a těhotná zákaznice přiměje Gábinu k zamyšlení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka provětrá šatník, aby našla vhodné oblečení pro svůj první den na komoře. Vanda udělá totéž, ale z úplně jiného důvodu. Začne se zbavovat přebytečných věcí, jen aby vydělala peníze na zaplacení obrovských dluhů. Gábina a Jirka se vrátí k tématu náhradního mateřství.

Blanky se zmocní tréma z nové práce

V úterý čeká Blanku nástup na Komoru zubních lékařů, kde začne pracovat jako vedoucí vzdělávacích programů. Nervózní a pod vlivem příšerné trémy ale bude už v pondělí, kdy si nedokáže ani vybrat vhodné oblečení. Přesvědčí Evžena, aby jí poradil, protože to musí být něco formálního, ale zase ne moc. Zároveň kvůli přílišnému horku nelze využít kostýmek a všechny její letní šaty se hodí spíše na pláž…

Nepřehání trochu? Kdepak, Blanka si bude trvat na tom, že první dojem je nejdůležitější. Nezáleží jenom na tom, jak se člověk prezentuje, ale také, jak vypadá. Snad jí Vanda pomůže nahlédnout do vztahů na novém pracovišti a rychle se rozkoukat.

Vanda řeší úplně jiné problémy

Vanda roztahá po stole nejrůznější kousky oblečení a drahé kabelky, jichž se hodlá údajně zbavit ve prospěch charity. Luďkovi namluví, že ji inspirovala Hana, podle níž by se nemělo lpět na materiálních věcech. Jaká je realita, diváci jistě snadno vytuší.

Nepoučitelná Vanda se kvůli závislosti na hazardu topí v dluzích. Nezbývá jí nic jiného než své milované věcičky prodat pod cenou, aby měla alespoň nějakou hotovost. Za celé léto si téměř vůbec neodpočinula, neustále si brala další klienty na lekce angličtiny, opět ve snaze vydělat nějaké peníze. Kabelku, která původně stála patnáct tisíc, nabídne Šárce z kavárny za pouhých pět, ale jí se to stejně zdá jako vyhozené peníze. Kdyby je měla, utratila by je raději za další lekce angličtiny.

Podaří se Vandě vše prodat?
Podaří se Vandě vše prodat? | Zdroj: TV Nova

Blanka se domnívá, že přílišnou prací se Vanda zaměstnává, aby nemusela myslet na to, že se jí nedaří otěhotnět. K témuž závěru dospěje Luděk a Vanda tuto výmluvu vděčně využije. Manžel na ní totiž snadno pozná, že není ve své kůži, zdá se napjatá a pod neustálým tlakem. Kdyby tak tušil, o co jde ve skutečnosti…

Gábina zvažuje darování svých vajíček

Do salonu za Gábinou přijde těhotná zákaznice kvůli přešití svatebních šatů. Dojatá vlastním štěstím se rozpovídá o tom, jak se s přítelem léta snažili o miminko marně, dokud jí nepomohla vajíčka od dárkyně. To Gábinu inspiruje a doma se opatrně zeptá Jirky, zda by ta svá také neměla darovat a pomoct někomu k vytouženému dítěti.

Jirku její slova překvapí. Znamená to, že se chce zbavit svých vajíček a už nemít dítě s ním? Gábina by miminko chtěla, ale domnívala se, že Jirka nechce prostřednictvím náhradního mateřství. Rázně přece odmítl nabídku pana soudce, jenž sehnal novomanželům ideální náhradní matku.

Jirka však prohlásí, že odmítl tátu, jeho bezohledný přístup, kdy o všem rozhodoval sám, aniž by se poradil. Neodmítl ale tu možnost jako takovou. Chce mít s Gábinou dítě třeba i touto cestou, když to jinak nejde. Půjdou tedy do toho?

Zdroj článku:
  • Autorský text