Zítra v Ulici: V pátek se Ota bude snažit udržet Irenu v ředitelském křesle a Valerie přijde s kolíčkovou výzvou

Zítra v Ulici: V pátek se Ota bude snažit udržet Irenu v ředitelském křesle a Valerie přijde s kolíčkovou výzvou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena v pátek oznámí kolegům, že položí funkci ředitelky. Nejhlasitěji začne protestovat Otík a pokusí se jí to ještě rozmluvit. Výsledek ho však udiví. Soňa zatouží po účasti ve výběrovém řízení, ale nejdřív se poradí s Erikem. Valerie zasvětí kluky do zajímavé výzvy.

Erik popřeje mámě štěstí v boji o ředitelskou funkci

Irena je pevně rozhodnutá položit funkci ředitelky a v pátek to oznámí své zástupkyni. Soňa hraje děsně překvapenou, dokonce prohlásí, že vůbec neuvažovala o tom, že by se snad přihlásila do výběrového řízení na nového ředitele, ale my víme svoje. Už dlouho se na to vyloženě třese. Později si proto pozve syna Erika do pracovny v domě pana Peška, aby s ním probrala případné změny ve škole a zeptala se ho na názor. Erikovi by kupodivu vůbec nevadilo, kdyby se stala ředitelkou. Už v tom stejně nebude velký rozdíl a on za rok odejde na nějakou střední školu, jelikož na gymnáziu rozhodně pokračovat nehodlá.

S jeho požehnáním a přáním, aby vyhrála a natřela to všem nekompetentním kolegům, vyrazí Soňa do boje, dojatá a nadšená, že synáček chce, aby byla šťastná. Ota se ale s představou jejího vítězství smířit nehodlá a pozve si Irenu do Coolny, aby ji přiměl ve funkci zůstat. Jako táta malého dítěte jí přece dobře rozumí a chápe, že nechce prošvihnout důležité momenty v jeho životě. Na druhou stranu postupem času bude péče o synka snazší a ona bude mít více nevyužitého volna. Pak by mohla litovat, že ze školy odešla.

Otík použije spoustu dobrých argumentů, ale dosáhne pravého opaku toho, o co se původně snažil. Jestliže Irena měla předtím pochybnosti, teď už si bude stoprocentně jistá, že odchodem z funkce ředitelky dělá správnou věc. Otovi nezbývá než zkusit přemluvit Prokopa, aby se přihlásil do výběrového řízení, ale ten samozřejmě nebude chtít jít proti Soně.

Poslední naději tak nešťastný Puklický vloží do kamarádky Magdy. Ta se od starosty Jirky Hložánka dozví, že pokud má proti skvělé kandidátce Soně někdo obstát, musí to být opravdová špička. Měla by do toho Magda jít? Anebo raději někdo úplně jiný?

Kolíčky na uších proti pokusům na zvířatech

Gábina a Jirka se o víkendu chystají na opožděnou svatební cestu. Paní Hermanová z ní má nemalé obavy, jelikož půjde o sjíždění rakouské horské řeky. Už se vidí promočená v divokých peřejích a jenom doufá, že Jirku taková šílenost ani nenapadne.

Znamená to nicméně, že Šimon bude mít byt sám pro sebe, ale k obrovskému šoku svých kumpánů se nechystá pořádat večírek. Slíbil mámě, že nevyvede žádný průšvih, a hodlá to dodržet. Rozhovor přeruší Valerie, která přijde do Coolny s kolíčky na uších. Vysvětlí kamarádům, že plní výzvu a vyjadřuje protest proti pokusům na zvířatech. I když to asi ničemu nepomůže, je to pořád lepší než nedělat vůbec nic. Kluci se ochotně zapojí. Podaří se Šimonovi zlanařit i zbytek rodiny?

Zdroj článku:
  • Autorský text