Zítra v Ulici: Ve čtvrtek bude v ředitelně slzavé údolí a Sonička, která za svoje brblání dostane kartáč

Zítra v Ulici:  Ve čtvrtek bude v ředitelně slzavé údolí a Sonička, která za svoje brblání dostane kartáč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaromírkovy první krůčky budou posledním krokem pro Irenu na cestě k nevyhnutelnému rozhodnutí. Aby neprošvihla další důležité okamžiky v životě milovaného synka, položí funkci ředitelky. Než se tak stane, celkem slušně si podá Soňu kvůli její neochotě překopávat rozvrhy.

Soňa se mstí Magdě za tandemy

Eddie a Magda se domluví, že spolu půjdou do tandemové výuky. Takovou věc ovšem nelze jen tak rozhodnout. Irena jim nápad posvětí, ale pošle je za Soňou, která má na starost sestavování rozvrhů. Jestli chtějí mít nějakou hodinu věnovanou tandemu, musí se pro ni pochopitelně najít vhodné místo.

Nepřející zástupkyně bohužel není dvakrát ochotná překopávat rozvrhy, které si pracně sestavila už během dovolené u moře, jenom proto, že si za ní Eddie a Magda na poslední chvíli přijdou s prosíkem. Oba se nicméně hájí tím, že rozvrhy se vždycky sestavovaly až během přípravného týdne. Nemohli vědět, že se rozhodla udělat je dřív, aniž by jim dala možnost jakkoli zasáhnout.

Soňa slíbí, že se pokusí jejich tandem někam vmáčknout, ale zároveň je důrazně upozorní, že nic nezaručuje. Magda dobře ví, odkud vítr fouká. Když ještě byla ředitelkou a Soňa s Prokopem za ní přišli s nápadem na tandemy, dělala kolem toho velké cavyky, tedy alespoň podle Soni. Proto se teď Magdě hloupě mstí, naneštěstí současně škodí Eddiemu. Doufejme, že ji tahle dětinskost přejde.

Irena si dělá výčitky a Soňa to odnese

Soňa si na přístup Eddieho a Magdy postěžuje Ireně, roztrpčená z toho, že musí něco překopávat kvůli jejich vrtochům. Netuší, že Irena má úplně jiné starosti a nervy na pochodu. Stane se jí totiž zásadní věc, která je na jednu stranu radostná a dojemná, na druhou smutná. Radovan jí zavolá, že Jaromírek udělal první krůčky. Milující mámu to nesmírně potěší, ale vzápětí jí dojde, že prošvihla další důležitou věc v synkově životě. Kolik toho ještě zmešká? První slova? Nástup do školy? První jízdu na kole? Je příšerná matka!

Ve chvíli, kdy se prakticky zhroutí v slzách, bude v ředitelně Eddie. Ten se ji pokusí utěšit, že s Jaromírkem zažije ještě spoustu důležitých momentů. Pro Irenu však tato zkušenost bude poslední kapkou a jasným znamením toho, co je třeba udělat – nejdřív ale seřve Soňu. Hodně nepříjemně jí vyčiní, že není ochotná se zapojit a řeší blbosti, místo aby prostě předělala rozvrhy, jak je její povinností. Neměla je co sestavovat v době, kdy to nebylo zapotřebí. Měla předpokládat, že před začátkem vyučování bude potřeba provádět změny.

Landová je rozhodnutá položit funkci

Soňa jenom kouká, jak Irence tečou nervy, a ten pohled si užívá, zřejmě přesvědčená, že vše směřuje ke zhroucení paní ředitelky a uvolnění vytoužené funkce. Však také hned požaluje Prokopovi, jak je Landová hysterická.

Irena se mezitím schází v Coolně s Magdou, aby jí slavnostně oznámila, k čemu se rozhodla. Hodlá položit funkci ředitelky, aby se mohla plně věnovat rodině. Učiní tak před začátkem školního roku, což je určitě rozumnější než odcházet v jeho průběhu. Jak Magda zareaguje?

Zdroj článku:
  • Autorský text