V páteční Ulici zachrání bistro lovec potkanů Vilda a Eva dostane na starost přednášku na firemní akci

V páteční Ulici zachrání bistro lovec potkanů Vilda a Eva dostane na starost přednášku na firemní akci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Nyklů se teď točí svět kolem jednoho zaběhnutého potkana. Když už je situace natolik vážná, že se začne uvažovat o užití jedu, přijede nečekaná záchrana z Čerčan. Vildovi se podaří bezmála zázrak. Ten by potřebovala i Lucie, kterou Eva pod vlivem šéfové natlačí do dalších investic.

Vilda zná zaručený recept na odchyt potkanů

Navzdory usilovnému hledání hned několika členů rodiny se ve čtvrtek nepodařilo dopadnout uprchlého hlodavce, a tak Vendula nemůže otevřít bistro ani pátečního rána. Kaštan si samozřejmě přijde pro slíbenou pochoutku, a když ho na dveřích přivítá cedule s nápisem „zavřeno z technických důvodů“, bude mít rázem jasno. Krysa – nebo tedy potkan – stále běhá na svobodě.

Vendula na sousedovi vyloudí dávku trpělivosti a ještě jeden den navíc. Jestli se ale situace za tak krátkou dobu vyřeší, není vůbec jisté. Proto by možná bylo záhodno položit si otázku, zda už není nejvyšší čas zavolat deratizátora. Když se ale ukáže, kolik taková služba stojí, začne být lákavější prostá koupě jedu na krysy. Lumír tedy stane před náročnou Sofiinou volbou. Buď synkovi otráví milovaného mazlíčka, nebo nechá dceři zkrachovat podnik. Určitě existuje nějaká třetí, méně drastická cesta…

Vilda zvládne snad úplně všechno.
Vilda zvládne snad úplně všechno. | Zdroj: TV Nova

Naštěstí se do situace vloží samotný Lexík, když smutně zatelefonuje babičce a o všem ji informuje. Vilma nezaváhá a vyšle do akce zkušeného Vildu, který do Prahy přiveze sklopec a spolehlivý plán, jak potkana polapit. Do pasti, která zvířátku nijak neublíží, doporučí dát coby návnadu rumové perníčky. Jeví se to přinejmenším zvláštní, ale Lumír je ochotný vyzkoušet cokoli, aby se vyhnul jedu a Lexíkovu zoufalství.

Plán zafunguje skvěle, Zora se nakonec opravdu chytí a chlapec si ji s radostí odnese do pokojíčku, tedy poté, co dědu Vildu nadšeně obejme. Dokonce i Lumír pak s obdivem uzná, že pan Burda je vážně frajer.

Eva má přednášet na semináři, kde musí být i Lucka

Eva se v hospodě znovu sejde se svojí nafoukanou šéfovou, která ji překvapivě zase pochválí za dosavadní úspěch a v návaznosti na to jí nabídne – respektive vnutí – novou příležitost. Chce, aby Eva přednášela na semináři, přestože sama nastoupila do firmy relativně nedávno.

Paní Knoblochovou polije horko, začne hned namítat, že nemá dost zkušeností a neumí mluvit před lidmi, ale z téhle důležité akce se zkrátka nevykroutí – ani ona, ani její „ovečka“ Lucie. Pro tu je prý účast rovněž povinná, navíc pro ni bude údajně velmi užitečná. Otázkou ale je, kdo ji za ni zaplatí, jelikož chudák Lucka se kvůli Evě pomalu topí ve finančních problémech.

Navzdory tomu se Evě skutečně podaří nebohou obsluhu z kavárny přesvědčit, že drahý seminář je pro ni tou nejlepší investicí. Lucii se naštěstí už trochu daří prodávat další doplňky stravy. Dala si za cíl prodat alespoň jedno balení denně a pro rodiče už by měla mít první splátku za půjčené peníze. Snad ji ten slavný seminář, plný firemních legend a úžasných přednášek, nesrazí na úplné dno.

Zdroj článku:
  • Autorský text