Středa v Ulici: Bára se nechá pohltit prací a vyprovokuje naštvanou Terezu k dětinskému činu

Středa v Ulici: Bára se nechá pohltit prací a vyprovokuje naštvanou Terezu k dětinskému činu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Měla to být odpočinková dovolená, při níž se matka a dcera po dlouhé době zase sblíží, jenže se stane pravý opak. Rozdělí je Bářina potřeba neustále pracovat a být na telefonu k dispozici otravným klientům. S prací to přehání také Irena, která ale nic nestíhá. A Soňa to jasně vidí.

Bára je přilepená k telefonu a Tereza toho má plné zuby

Tereza se těšila, že s mámou prožije příjemnou dovolenou v lůně přírody. Malovala si, jak budou chodit na výlety a užívat si pohodovou dámskou jízdu, ale nakonec bude všechno jinak. Bára řeší pořád jen pracovní záležitosti, částečně zřejmě proto, aby unikla před svou vztahovou kocovinou. V práci údajně platí za nejschopnějšího člověka, kterému ale šéf nakládá nejhorší projekty a přiděluje nejnepříjemnější klienty.

Bára to zvládne, jistě, ale začíná toho na ni být moc. Tereze svěří podrobnosti o ztroskotaném vztahu s druhým manželem, Ondřejem Krausem. Měli se rozvést už dávno a neprodlužovat agonii. Přestali si rozumět a vlastně si toho ani nevšimli, protože byli oba příliš zaměstnaní jinými povinnostmi. Vyhovovalo jim netrávit spolu čas, až to jednoho dne začalo být neúnosné. Nepomohl samozřejmě ani fakt, že si Ondra našel za Báru mladší a starostlivější náhradu, kterou si dokonce vodí do jejich stále ještě společného domu. Bára se nemůže dočkat, až tu nemovitost prodá a udělá za manželstvím tlustou čáru.

Je ovšem docela možné, že se dřív zblázní ze své kariéry. Tereza se pokusí vytáhnout ji na celodenní túru, nedokáže však mámu přimět ani ke krátké procházce. Bára je doslova posedlá projektem, který má momentálně na starost. Neustále se snaží na telefonu vydolovat alespoň dvě čárky signálu, aby mohla být nepřetržitě k dispozici obzvlášť náročnému klientovi. Telefon tak vyzvání každou chvíli, po kratičké relaxaci ve vířivce, dokonce při jídle.

V jednom momentě toho otrávená Tereza začne mít dost a mrští mámě s telefonem na trávník.

Tehdy se relativně poklidná dovolená změní pro obě v noční můru. Tereza nechce působit uraženě, ale mrzí ji, že si to s ní máma nechce ani trošičku užít a vždycky dá přednost práci. Podle Báry to ale dcera zveličuje a zbytečně kazí zbývající čas výletu. Na čí straně je pravda? A proč se musejí holky Jordánovy takhle ošklivě hádat, sotva po letech dorazily do Ulice? Mnozí diváci se na ně tolik těšili! Doufejme, že v nejbližších dílech se obě uklidní a zase udobří.

Soňa kriticky přihlíží tomu, jak Irena zase nestíhá

Mezitím může Tereza uvažovat o nové pracovní pozici. Jak se zdá, Irena Landová právě nečekaně shání novou češtinářku. Dá se předpokládat, že to bude skvělá příležitost právě pro paní Kučerovou, jíž se život v Linci zajídá.

Když už je řeč o Landové, hodí se poznamenat, že si v létě příliš neodpočinula. Věnovala se uzávěrkám a dalším záležitostem souvisejícím se školou, přitom se nadále snažila stíhat péči o synka Jaromírka. Nepřející zástupkyně Soňa bude mít naneštěstí další příležitost Ireně vyčítat, že nic nestíhá, jak by měla. I to může být jedním z důvodů, proč se vystresovaná ředitelka rozhodne k zásadnímu kroku

Zdroj článku:
  • Autorský text