Páteční Ulice bude poslední, s Terezou se ale nevidíme naposledy

Páteční Ulice bude poslední, s Terezou se ale nevidíme naposledy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Páteční epizoda Ulice přinese pořádně nabitý závěr sezóny, v němž nebude chybět romantická svatba, příjezd svědkyně na poslední chvíli, ba ani napínavá policejní razie. Kromě toho se už diváci jistě těší na návrat oblíbené Terezy Jordánové, nyní Kučerové, která bude v seriálu i po prázdninách.

Pohotový soudce zachrání Gábině svatbu

Páteční ráno bude mít pro nevěstu Gábinu stále trochu hořkou příchuť kvůli nepřítomnosti kamarádky Terezy. Těšila se, že spolu prodrbou celou noc, ale teď to vypadá, že svědkyně možná ani nedorazí na svatbu. Její vlak bude mít poruchu a Gábinu příliš nerozptýlí ani to, že bude mít na jedné z nejdůležitějších životních událostí více hostů, než čekala. Jistě, bude příjemně překvapená, když se dveřmi nahrnou Marečkovi, Klímovi, její kamarádka Veronika s Patrikem a také švadlenky z práce. Absence Terezy ovšem není žádná maličkost.

Měl by se obřad odložit? Nebo se Gábina spokojí s jinou kandidátkou na roli svědkyně? Zatímco všichni čekají a dohadují se, soudce Herman bere věci do svých rukou. Vezme si od Veroniky telefonní číslo na Terezu, aby ji snadno poznal, a zajede pro ni rychlostí blesku. Cestou poruší snad všechny dopravní předpisy, ale podaří se mu svědkyni dopravit na svatbu jen vteřiny předtím, než nevěsta vykročí uličkou k ženichovi.

Svatební veselí přeruší policejní razie

Všechno tak naštěstí dobře dopadne. Gábina bude radostí bez sebe, že má kamarádku na svatbě, a Jirka za to tátovi upřímně poděkuje. Velké díky připojí kupodivu i Radek Mastný, pro něhož je důležité, aby byla dcera v tak významný den šťastná. On i Jiří Herman starší pronesou na oslavě přípitek a jejich procítěné proslovy budou vážně pěkné a milé. Protentokrát nikdo z nich, ba ani dojatá Milena, nezpůsobí žádnou ostudu. Mastný a Herman se dokonce tak trochu usmíří. Radek podotkne, že přátelé z nich asi nebudou, ale Jiří ho mile překvapí, když mu předá kontakt na špičkového ortopeda.

Objeví se nicméně jedna nečekaná věc, která svatbu náhle přeruší – vpád ozbrojených policistů. Jeden z mužů zákona se vrhne přímo na ženicha, aby ho zpacifikoval, spoutal a odvedl. To mu poplašená Gábina s rozhořčeným soudcem, jenž se neprodleně začne ohánět paragrafy, samozřejmě nedovolí. Nakonec se ukáže, že to celé byl žert, jakási obdoba únosu ženicha. V černé kukle se skrývá Jirkův šéf Mikeš a to komando kolem jsou pochopitelně Jirkovi kolegové a přátelé.

Tereza se do Prahy vrátí kvůli školení

Hosté si pak budou společně užívat prima den u dobrého jídla, tance a dalších radovánek. Žofce se podaří chytit kytici, kterou Gábina v rámci tradice odhodí mezi svobodné dívky, a o Michala se div nepokusí mrákoty. Ovšemže to ale jen předstírá. Se Žofkou si najde osamělý koutek pro trochu toho šmajchlování, a i když je Vítek přistihne, vlastně mu to ani vadit nebude. Koneckonců jde o výjimečný den, kdy se smí asi všechno.

Gábina bude unavená, ale šťastná, protože má nejlepšího chlapa na světě, nádhernou svatbu jako z pohádky a po boku nejlepší kamarádku. Tereza navíc zmíní, že se jí po prázdninách rýsuje školení v Praze. Takže ji uvidíme v nové sezóně.

Zdroj článku:
  • Autorský text