Ve čtvrteční Ulici zachrání Vandu její chodící kasička a z Vilmy už je vdaná paní

Ve čtvrteční Ulici zachrání Vandu její chodící kasička a z Vilmy už je vdaná paní
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že má Vanda víc štěstí než rozumu, se znovu potvrdí ve čtvrteční epizodě Ulice, kde jí dobrá víla Hana vytáhne pořádný trn z paty. Když ji ale bude neustále někdo zachraňovat, Vanda se nikdy nepoučí. Alespoň že u Nyklů bude veselo. Vildova manželka se tam pochlubí prstenem.

Hana přistihne Vandu při činu a vytáhne z ní pravdu

Ve čtvrtek ráno se Haně přihodí nepříjemný trapas, když nebude mít na zaplacení řemeslníkovi za přidělání madel na vanu. Přitom si hotovost připravila už předchozího dne. Domluví se s pánem, aby přišel později, a snadno si vydedukuje, že její penízky skončily v kabelce chtivé Vandy. Teorii si potvrdí, když Vanda dorazí na návštěvu a pokusí se nenápadně vrátit do peněženky to, co předtím sebrala.

Vanda opět unikne před důsledky svého jednání.
Vanda opět unikne před důsledky svého jednání. | Zdroj: TV Nova

Jestli potřebovala půjčit, stačilo říct, vpálí jí zklamaná Hana do zad. Vanda by se v tu chvíli nejradši propadla do země nebo alespoň rozplakala. Nezbude jí než vyjít s pravdou ven, i když se ji zase nejdřív pokusí trochu zmírnit a přikrášlit. Nejdřív bude tvrdit, že se pokoušela hraním rulety splatit dluh na kartě, který udělala přemrštěnými nákupy.

Má to vyznít, jako že si zahrála jen jednou ve snaze snadno získat peníze, ale vzápětí se hloupě prořekne, a tak Haně dojde, že hrála často. Přesně takhle podle ní vypadá gamblerství, ale Vanda se hned ohradí, že není žádná gamblerka. Může přestat, kdykoli bude chtít, a také slíbí, že okamžitě přestane.

Právě to bude pro Hanu jakousi podmínkou, aby nikomu nic neprozrazovala, hlavně Luďkovi ne. Kdyby se to dozvěděl, nejspíš by manželku zabil. Hana, částečně asi kvůli kamarádčině zoufalé situaci, učiní zásadní rozhodnutí. Ačkoli ještě ve středu měla pochybnosti, nyní usoudí, že bude opravdu nejrozumnější přesunout se do pečovatelského domu, místo aby si kupovala vlastní byt. Ušetřené peníze hodlá půjčit Vandě, jejíž dluh z hazardu se vyšplhal na 72 000 Kč.

Vanda slíbí, že bude Haně peníze splácet po dvou tisících měsíčně. To je totiž částka, o kterou by jí měli v práci navýšit mzdy. Není to žádný zázrak a bude to splácet hodně dlouho, ale kdo ví. Hana v žertu zmíní, že možná brzy umře, a tak bude mít Vanda rychle po starostech. To Luďkově nepoučitelné manželce vtipné nepřipadá, ale přesto bude mít po zbytek dne až děsivě dobrou náladu. Aby nebyla spokojená, když ji zase někdo jiný vytáhl z průšvihu a snadno zbavil všech problémů. Tedy skoro všech. Navzdory obrovskému štěstí a slibu, že smaže z telefonu aplikaci online kasina, bude mít nutkání si zase zahrát. Podlehne mu?

Vilma a Vilda se vzali

Vilma se ve čtvrtek objeví v bistru a už ve dveřích bude mávat rukou se snubním prstenem. Vendula s Kateřinou si toho vzápětí všimnou, zabedněnému Lumírovi to potrvá trochu déle. O chvíli později ale konečně i on pochopí, že se mu máti vdala za Vildu. Vzali se předevčírem v jeho sadu pod třešní a odsvědčili jim to přátelé z Čerčan. Leckdo by asi čekal, že se Lumír naštve, ale zareaguje s úsměvem a tvrzením, že má radost. Vilma se omluví, že rodinu o tuto událost připravila, prohlásí však, že hostina bude. Všichni jsou zvaní.

Zdroj článku:
  • Autorský text