Ve středeční Ulici začnou Soňu dohánět vlastní podrazy. Irenu nemá v hrsti tak, jak si myslela

Ve středeční Ulici začnou Soňu dohánět vlastní podrazy. Irenu nemá v hrsti tak, jak si myslela
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vlézt ředitelce do počítače a nenápadně tam nadělat paseku se zákeřné zástupkyni jevilo jako dobrý nápad. Teď na něj možná konečně začne doplácet, když Otík pootevře Ireně oči a přiměje ji zapochybovat o důvěryhodnosti paní Čechové. Váhy se zhoupnou ve prospěch Magdy.

Irena se konečně probírá. Vyzpovídá Soňu kvůli počítači

Ve středu ráno přijde Irena za Otíkem s dobrou a špatnou zprávou, přičemž tou lepší má být údajně příležitost k rozhovoru pro radniční listy. Ota, aktuálně tak oblíbený pro svůj nečekaný postup v soutěži o Zlatou sovu, má ale podobných akcí plné zuby. Na rozdíl od Soni mu nejde o prestiž, ale o to, aby se studenti něco naučili a měli se v případě potřeby na koho obrátit. Koneckonců by právě o tom mohl pohovořit během interview.

Ta druhá zpráva bude ze strany Ireny spíše smutným povzdechnutím a jakýmsi znepokojivým podezřením. Když totiž přišla do ředitelny, natrefila na Magdu se Soňou a získala neodbytný dojem, že Magda se tam zdržela jen proto, aby zástupkyni během nepřítomnosti ředitelky hlídala.

Magda totiž chtěla Ireně předat nějaké fotky a materiály ke školnímu výletu. Mohla je prostě jenom nechat na stole a zase odejít, ale ona zůstala a dohlížela, že Soňa něco neprovede. Alespoň to tak vypadalo a Otík tuto teorii v Ireně ještě přiživí, aby konečně otevřela oči a trošku si tu svoji zástupkyni proklepla.

A tak to Irena udělá, respektive pokusí se nenápadně vypozorovat Soniny reakce, když jí oznámí, že jí někdo vlezl do počítače. Dokonce se jí zeptá, jestli si nevšimla něčeho podezřelého, když byla v ředitelně sama a měla k němu přístup. Soňa se pochopitelně ohradí. Snadno dospěje k názoru, že ji Irena obviňuje, a obrátí to proti ní. Vyčte jí, že na této škole panují podivné poměry, kdy ředitelka nadržuje některým profesorům kvůli kamarádství. Výsledkem pak je, že obviňuje nevinné lidi z jakýchsi nekalostí. Nakonec si Irena nejspíš ještě bude vyčítat, že se Soňou jednala tak nešetrně.

Že by Irena přestala Soně zobat z ruky?
Že by Irena přestala Soně zobat z ruky? | Zdroj: TV Nova

Soňa udeří na Magdu, ale ta se nezalekne

Místo aby paní zástupkyně zmlkla a dělala mrtvého brouka, naopak vztekle nastoupí na Magdu a obviní ji ze šíření lživých pomluv. Nepřeje si, aby o ní po škole vykládala takové věci, jako že leze lidem do počítačů! Magdu její výbuch v první chvíli zaskočí, ale zachová chladnou hlavu a v klidu odvětí, že přesně tak se to jeví. Přestože nemá důkazy, má důvodná podezření a řadu špatných zkušeností. Znovu na Soňu vytáhne smyšlenou Adélu Dostálovou, za niž se vydávala, aby Magdě podtrhla nohy nafouknutou kauzou kolem fotky s Matějem Dvořákem.

Nutno uznat, že Soňa svou dotčenost a uraženost zahraje opravdu přesvědčivě. Snad skutečně sama věří tomu, že je nevinná a že Magda by se měla jít léčit kvůli nestoudným výmyslům. Slečna Procházková ale radši vycouvá z boje s tím, že musí jít učit. Večer se v Coolně sejde s Eddiem a Otíkem a konfrontaci se Soňou jim podrobně popíše. K něčemu to ale bude dobré. Rozhodne se, že nebude dávat výpověď, nenechá se vystrnadit ze školy. Přece tady všechno nenechají Soně napospas!

Zdroj článku:
  • Autorský text