V úterní Ulici bude Ota bránit Magdu před zaslepenou ředitelkou a Vandu přemůže zbabělost

V úterní Ulici bude Ota bránit Magdu před zaslepenou ředitelkou a Vandu přemůže zbabělost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena si sama naběhne, když s kolegou Puklickým zapřede rozhovor o Magdě. Ota se postaví na stranu kamarádky a potvrdí, že ředitelce vlezla do počítače pro její dobro. Irenina otázka, zda si myslí, že by Soňa byla schopná řádit v tamních materiálech, ho pobaví. Zato Vandě v úterý nebude do smíchu.

Otík se pokusí otevřít Ireně oči

Za postup v soutěži Zlatá sova Otík získá uznání a gratulace od kolegů, dokonce i od Soni, která bude navenek usměvavá a přející, ale za jeho zády začne brblat. Podle ní je nehorázné, že o kvalitách pedagogů rozhoduje nějaká pofidérní soutěž, přitom ještě nedávno proti ní nic neměla. Prokop cítí ve vzduchu závan závisti a nemýlí se.

Otíkův úspěch je ale třeba oslavit, a tak ho Prokop s Eddiem přemluví k večernímu srazu v Coolně. Pozvou také Irenu, což bude důvod, aby se z účasti vyvlíkla Magda. Ta se totiž s paní ředitelkou vidět netouží. Během dne se opět pohádají, respektive ještě dloubnou do otevřeného zranění skomírajícího přátelství.

Irena se rozhodne vyřešit neshody s kolegyní ústní domluvou, ale naznačí, že zvažovala důraznější postih, což Magdu překvapí. Ano, vlezla ředitelce do počítače, ale s dobrými úmysly. Aby našla důkaz proti Soně a ochránila Irenu před jejími dalšími podrazy. Irena to tak bohužel nevidí. Magda ztratila její důvěru. Smutná slečna Procházková teď už zřejmě bývalé kamarádce odevzdaně oznámí, že Soňa tedy dosáhla svého. Rozeštvala je.

Kéž by si to Landová konečně také uvědomila, ale příliš jí neotevře oči ani snaživý Otík. Ti dva se potkají v Coolně ještě předtím, než na oslavu dorazí Prokop a Eddie, a tak budou mít čas popovídat si právě o Magdě. Ireně její chování dělá starosti. Trápí ji, že už si vůbec nerozumějí.

Co udělá Otík? Pochopitelně začne kamarádku hájit, objasní její vyřešený vztah k Prokopovi a zároveň ostře zkritizuje záškodnici Soňu. Naivní Irena se mu zdráhá uvěřit a on s povzdechem dodá, že ji nebude přesvědčovat, ale doporučí jí jednu věc. „Nebuďte slepá,“ řekne.

Vanda se užuž chtěla Luďkovi přiznat, jenže…

Hana se v úterý zeptá Vandy, jestli už řekla Luďkovi o svých finančních problémech – o tom, že to přehnala s nakupováním a nezbyly jí peníze na kartě. Vanda to zkusí zamluvit. Odpoví, že nechtěla kazit pohodovou atmosféru, když si s manželem vyrazili ven. Přitom ale odkývá, že později doma mu všechno vysvětlila a že on ani nezuřil.

Hanka tak bude brát věc zřejmě za vyřízenou, ale Vandiny potíže přetrvávají. Teď už hraje na online kasinu i prostřednictvím telefonu, dokonce přímo v krámku, a opět prohrává. Po příchodu Luďka bude rozhozená a ve chvíli nejvyššího zoufalství mu podá telefon, aby se podíval, co před ním skrývá.

Užuž to vypadá, že se mu opravdu přizná, ale v poslední vteřině spolkne slova a nakonec ze sebe vydoluje úplně jiná. Znovu se emotivně vymluví na miminko, které se jí nedaří Luďkovi dopřát. On si vlastně oddechne, protože už čekal, že se zase dostala do nějakého obrovského průšvihu. Kdybys tak věděl, Ludí…

Zdroj článku:
  • Autorský text