V pondělní Ulici bude Hana podezírat Luďka z týrání Vandy a Soňa slízne smetanu místo Magdy

V pondělní Ulici bude Hana podezírat Luďka z týrání Vandy a Soňa slízne smetanu místo Magdy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hana uvažuje o vhodném pečovatelském domě a do toho si stíhá dělat starosti o Vandu. To nervózní děvče určitě něco skrývá. Ustaraná bude v pondělí také Magda, pro kterou si paní ředitelka nenajde ani chvilku času. Zato bude mít spoustu pochvalných slov na adresu Soni.

Hana myslí na budoucnost a Vanda na finanční problémy

V posledních dnech na nervózní Vandě každý pozná, že se trápí. Její obvyklá jiskra se někam vytratila. Hana to automaticky klade za vinu Luďkovi. Začne se kamarádky vyptávat, jestli není výbušný, nevybíjí si na ní zlost, není agresivní. Šokovaná Vanda to samozřejmě všechno popře. Ludí by jí nikdy neublížil, naopak je naprosto úžasný a stará se o ni. Podle Hany svou manželku až příliš kontroluje, ale to prý platí jen v případě bankovního účtu. Vanda navíc prohlásí, že je to dobře. Ona pohlídat rozhodně potřebuje.

Řekne Vanda někdy Luďkovi pravdu?
Řekne Vanda někdy Luďkovi pravdu? | Zdroj: TV Nova

Řeč se stočí na setkání Hany s dalšími lidmi trpícími Parkinsonovou nemocí. Původně se takovým schůzkám chtěla vyhnout, ale překvapivě to nebylo tak zlé, jak si myslela. Dokonce se tam s Vandou, která ji doprovodila, hezky nasmála. Bylo to docela příjemné a Hana zvažuje, že do skupiny čas od času zajde. Protože nechce nikomu viset na krku, poohlédne se také po ideálním domě s pečovatelskou službou. Nejradši by si prostě koupila byt, ale rozum jí říká, že tohle bude do budoucna praktičtější řešení.

Vanda později kamarádce přizná, že ji přece jenom něco trápí, ale pochopitelně jí neprozradí pravdu. Bude tvrdit, že se neuhlídala, nakoupila příliš mnoho věcí a utratila všechno, co měla na kreditní kartě. Teď se obává, že to nestihne splácet. Nejspíš doufala, že jí Hana půjčí nějaké peníze, ale ta jí místo toho dala radu – aby si své příjmy a výdaje v klidu propočítala, ujistila se, že zvládne všechno splatit, a pak si o tom otevřeně promluvila s Luďkem. Pokud je tak báječný, jak o něm Vanda prohlašuje, jistě to pochopí. Taková rada naší gamblerce asi moc platná nebude…

Irena bude na Magdu jako ras, na Soňu jako mílius

Magda se v pondělí svěří Otíkovi s tím, že jí Irena v podstatě navrhla, aby dala výpověď a přesunula se na jinou školu. Její kolega a kamarád nevěří vlastním uším. Vážně by paní ředitelka udělala něco takového? Magda si s ní bude chtít ještě promluvit, ale odměřená, chladně profesionální Irena ji odbude, že má zrovna moc práce, a požádá Magdu, aby přišla jindy.

Když se Irena krátce poté na chodbě potká se Soňou, bude naopak jako usměvavé sluníčko, milá a hřejivá vůči úspěšné zástupkyni, která má teď na nástěnce článek o sbírce obnošeného šatstva i s vlastní fotkou. O přínosu Magdy se v textu vůbec nezmíní, přitom to byla právě Magda, kdo darované oblečení pro Nadaci Moment ochotně skladoval ve svém bytě.

Žofka s kamarádkou nezapomenou na tuto skutečnost poukázat, ale než stihne proběhnout nějaká větší diskuze, školní rozhlas oznámí Otíkův nečekaný triumf. Postoupil do dalšího kola soutěže Zlatá sova. Sám si to nedokáže vysvětlit. Jestliže prošel dál někdo jako on, pak to v našem školství musí ale pěkně vypadat…

Zdroj článku:
  • Autorský text