V páteční Ulici opustí Vandu štěstí ve hře a Evžen se začne nějak moc zajímat o Hanu

V páteční Ulici opustí Vandu štěstí ve hře a Evžen se začne nějak moc zajímat o Hanu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vandě bude znovu a znovu naskakovat na obrazovce notebooku tragické hlášení o prohrách v kasinu. Ať udělá, co udělá, nepodaří se jí dostat štěstí na svou stranu. Jejího nervózního počínání si všimne Luděk, Blanka i Hana. O Hanu teď Evžen mimochodem projeví zarážející starostlivost.

Luďka možná oblbla, ale Blanku ne

Vanda vysedává u notebooku a v online kasinu ztrácí cenné korunky. Jak se zdá, přízeň hvězd ji zase opustila. Z neúspěchu bude pochopitelně nervózní, před manželem přitom bude muset udržet zdání klidu a pohody, což se jí ale moc nepodaří. Luděk si naopak okamžitě všimne, že se její nálady mění jako aprílové počasí a že na něj zase bezdůvodně vyjíždí.

Pan Volák dospěje k názoru, že by jeho přepracovaná žena potřebovala trochu příjemné relaxace v golfovém klubu, zatímco on bude budovat kontakty a pracovat na své pověsti dokonalého prezidenta komory. Blížící se víkend bude pro tu příležitost ideální, ale Vanda rázně odmítne. Představa, že Luděk odjede a ona zůstane doma, aby mohla dál hrát, jí vyhovuje.

Vanda následně zajde za Blankou, aby ji požádala o zaplacení zbylé částky za lekce angličtiny. Sotva Blanka vytáhne hotovost z peněženky, dychtivé Vandě vystřelí nastavená ruka. Je zjevné, že po těch penězích opravdu touží, a Blanka není slepá ani hloupá. Na rovinu se kamarádky zeptá, jestli zase lítá v nějakém průšvihu a někomu dluží. Jí se nemusí bát přiznat pravdu. Vanda ale prohlásí, že hotovost potřebuje, aby mohla Luďkovi koupit dárek. Nemůže si ji brát z účtu, který manžel úzkostlivě střeží. Není důvod, aby si Blanka dělala starosti, protože se nic hrozného neděje.

Závislá Vanda se pokusí odolat touze

Kéž by se Vanda řídila tím, co o sobě prohlašuje, totiž že přece není tak hloupá, aby se znovu uvrtala do dluhů. S tempem, které nasadila, k tomu ale rozhodně nemá daleko. Navíc docela hrubě odbude Hanu, která jí v pátek zavolá jen proto, aby jí na víkend nabídla auto a poprosila ji o pondělní odvoz k doktorovi. Poté, co jí Vanda v podstatě praští s telefonem, se zahledí na obrazovku svého notebooku a zoufalstvím se div nerozpláče. „Co to dělám?“ zeptá se sama sebe.

Když se Luděk vrátí domů, Vanda ho přivítá se sbaleným zavazadlem a oznámením, že s ním na golf pojede. Jeho láska a všechno to, co díky němu má, ji najednou hrozně dojme. Dokonce tak, že notebook a mobil nechá doma. Vydrží bez hazardu celé dva dny? Co přinese příští týden?

Evžen se až podezřele zajímá o exmanželku

V Evženovi se zřejmě udála nějaká změna. V pátek se totiž vůbec poprvé a naprosto nečekaně sám od sebe zeptá Blanky, jak je na tom jeho bývalá manželka Hana. Ještě nedávno jí nemohl přijít na jméno. Teď se o ni zajímá? Blanku to mile překvapí a potěší, ale možná by se měla zamyslet nad tím, co to asi značí…

Když Evžen pomáhal zraněnou Hanu přesunout do nemocnice, na chvíli se jí zadíval do očí. Byl to zvláštní moment a těžko říct, zda neznamenal něco víc, ale možná ano. Evžen se totiž zajde za Hanou podívat, aby zjistil přímo od ní, jak se jí daří. Ona mu pak nabídne, že kdyby se chtěl někdy zastavit na kávu, může. Co se mezi nimi odehrává?

Že by Evženovi bylo Hany najednou líto?
Že by Evženovi bylo Hany najednou líto? | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text