V úterní Ulici se Gábina sesype. Zrušená svatba přiměje zraněného Radka odejít z nemocnice

V úterní Ulici se Gábina sesype. Zrušená svatba přiměje zraněného Radka odejít z nemocnice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tátova poraněná noha a nutnost operace budou pro Gábinu a její křehké nervy poslední kapkou. S pláčem se zavře v koupelně a prohlásí, že už žádnou svatbu nechce. Naštěstí je Radek Mastný zkušeným politikem, který umí jednat s lidmi a dosáhnout svého. Jestlipak ale přesvědčí i paličatou dceru…

Gábina už nemůže dál. Zruší svatbu

V úterý si Gábina všimne, že máma schovává pod vlasy modřinu. No co, večer si s Radkem zatancovali, ale jak špatně došlápl a upadl, prostě ji strhl s sebou k zemi a ona se bouchla. Musel to být veselý pohled, ale Gábině nebude do smíchu ani trochu. Nálada se jí ještě zhorší přímo v nemocnici, kde se od táty dozví, že mu do nohy dají šrouby. Bude tedy nutná operace, což samozřejmě vyvolá paniku v Mileně. Radek už není nejmladší, klidně by se mohlo stát, že jim zůstane na stole. Nehledě na to, že pravděpodobně nestihne svatbu své dcery.

Zatímco Radek situaci poněkud zlehčuje, Gábina se rozhoduje pro rázné, nemilosrdné řešení. Přála si, aby ji k oltáři vedl táta, ale to už teď zjevně nehrozí. Tahle svatba je od začátku prokletá, jeden velký chaos plný jobovek. V posledních měsících nebylo jediné chvíle, kdy by Gábina s Jirkou nemuseli řešit nějaký problém. Na svatbu se má člověk těšit a tohle není ten případ. Proto se zkrátka celá zruší. Ne jen odloží, ale zruší. Už toho bylo dost! Podrážděná nevěsta odmítne jakékoli diskuze, zavře se v koupelně a spustí vodopád slz.

Netuší, že Jirka už pro ni mezitím začal s pomocí Veroniky připravovat překvapení – větší svatbu jako z pohádky, jíž se zúčastní více lidí, které má Gábina ráda. Veroniku pověřil tím, aby je obvolala a pozvala, ale teď to vypadá, že bude lepší akci pozastavit.

Gábina unáhleně zruší svatbu – zase.
Gábina unáhleně zruší svatbu – zase. | Zdroj: TV Nova

Situaci zachrání zraněný otec nevěsty

Radek byl vždycky tím, kdo dokázal vyřešit jakýkoliv problém, alespoň to o sobě rád prohlašuje. Dohodne se s doktorem, že operaci přesunou na později, až po svatbě, a podepíše reverz. Gábině ale namluví něco trochu jiného, když jí následně zavolá. Bude tvrdit, že už má konkrétní termín zákroku a že v tom nikdo nevidí problém. Není tedy důvod odkládat či dokonce rušit svatbu, Radek se jí zúčastní a všichni si to skvěle užijí. Noha ho přitom bolí při sebemenším došlápnutí. Těžko říct, jak tohle hodlá zvládnout.

Pochybnosti má i Milena, která si kvůli pondělní rozlučce se svobodou dělá výčitky. Kdyby nebyla hloupá a nepřemlouvala Radka k tanci, nic by se nestalo. Než aby jí to otráveně připomínal, jak mívá obvykle ve zvyku, naopak ji ubezpečí, že to nebyla její vina. Nemohla předvídat, co se stane. Kromě toho si večer s ní náramně užil.

Svatba tedy nakonec bude v plánovaném termínu. Gábina se uklidní, otře slzy a omluví se Jirkovi za to, že se chovala jako hysterka. Jirka ještě nenápadně zavolá Veronice, už poněkolikáté, aby ji informoval, že plány na svatební překvapení mohou pokračovat. Snad už se nic dalšího nezvrtne…

Zdroj článku:
  • Autorský text