Ulice: První Luďkovo odpuštění si Vanda musela těžce vybojovat. Druhé jí sotva dopřeje

Ulice: První Luďkovo odpuštění si Vanda musela těžce vybojovat. Druhé jí sotva dopřeje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vandě dalo práci, než se jí podařilo z Luďka dostat odpuštění po prvním velkém průšvihu. Tehdy se nechávala ponižovat a odstrkovat, než konečně dokázala, že se polepšila. Přesvědčit ho podruhé se zdá jako nesplnitelný úkol. Nemožný. Luděk není hlupák, který by se nechal zrazovat znovu a znovu.

Odpustit jednou lze, ale podruhé to bude těžší

Tak už je to venku a do popředí zájmu se dere pochopitelná otázka – jak Luděk zareaguje na Vandinu druhou obrovskou zradu? Už jednou ho zklamala, když propadla závislosti na hazardu, utopila se v dluzích a dlouhodobě ho krmila výmysly. Tenkrát jí pomohla máma Jolana, když dceři půjčila peníze na zaplacení dluhů a dohodila jí práci v zahraničí.

Vanda se dokázala z problémů vyhrabat a znovu postavit na nohy, aby mohla zabojovat o Luďkovu důvěru a lásku. Když ve vánočním speciálu vyskočila z bedny v santovském oblečku uprostřed uličního náměstíčka plného lidí, Luďkovi se manželky zželelo a diváci jim tehdy přáli šťastný nový začátek. Podruhé už jim to přece musí vyjít, ne? Měli se upřímně rádi a Vanda se jistě dokázala z chyb poučit, pravda? Kdepak, scenáristé Ulice si řekli, že to pravé peklo rodině Volákových teprve připraví.

Blesk udeřil dvakrát, Vanda vzala kamarádku Hanu do kasina, aby jí dopřála adrenalin, což bylo sice hezké přátelské gesto, ale bohužel v ní zažehlo plamínek touhy po snadno vyhraných penězích. Všichni jsme doufali, že tu hloupost neudělá a odolá pokušení. Jenže do toho spadla znovu a zabořila se hlouběji než dřív. Nyní dluží nebankovní společnosti neboli lichvářce Vokounové, ale také Blance. Má dluh i na kartě, ale nejhorší je, že grantový účet Komory zubních lékařů vysála do poslední koruny

Za obrovský skandál teď zaplatí celá rodina, kterou Hanušková se Strouhovou napráskaly novináři Tomáškovi. Ten sice článek odkrývající tunelování grantu sám nenapsal, ale přenechal ho kolegovi a odmítl prozradit zdroj. Luděk dospěje k názoru, že ho přes palubu hodila bývalá manželka Blanka a možná i dcera Kristýna. Ani jedna z nich přitom donedávna neměla o Vandině monstrózním průšvihu ani potuchy.

Nemocnému by se pomoct mělo, ale čeho je moc…

Teď se ale vracíme k oné palčivé otázce – zvládne Luděk po tomhle všem manželce odpustit? Je to vůbec nějaké řešení, opakovaně odpouštět nenapravitelnému gamblerovi? Vanda se musí jít léčit, jinak to nemá smysl, prohlašují někteří diváci. Závislost je nemoc a tu člověku nelze tak úplně vyčítat, na druhou stranu věčně za někoho napravovat škody a půjčovat mu peníze, to také nejde, že?

Je nemocná. Pokud by se šla léčit, tak by to pomohlo. Ano, budou to mít těžké. No, jsem sama zvědavá, ale soudit někoho, kdo má problém, je špatné. Ruku na srdce, kdo by opustil partnera? Já bych to nedokázala, ale podmínka je se léčit. Pak by se vidělo.

Igor radí Luďkovi, aby si vzal dovolenou.
Igor radí Luďkovi, aby si vzal dovolenou. | Zdroj: TV Nova

„Mně je ho líto. Asi jí už neodpustí. Škoda jejich páru.“

Teď ho opravdu lituju, protože on ji má doopravdy rád. No, budou to mít hodně těžké. Netroufnu si napsat, zda odpustí či ne.

„Pokud ji doopravdy miluje, tak jí časem odpustí, ale bude to trvat. Ovšem času bude mít dost, když Vanda půjde do kriminálu. Uvidíme, co nám scenáristé z toho udělají.“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři