Závislosti v Ulici: Připomeňte si, koho ovládla touha po alkoholu, drogách a hazardu

Závislosti v Ulici: Připomeňte si, koho ovládla touha po alkoholu, drogách a hazardu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za téměř dvacet let vysílání Ulice prošli její hrdinové řadou náročných zkoušek. Scenáristé prostřednictvím jejich příběhů nejedenkrát otevřeli téma závislostí – na drogách, lécích, alkoholu nebo hazardních hrách.

Drogy Zuzanu málem zničily

Neúnosná touha se napít ovlivnila životy Blanky a Evžena, zatímco s drogami bojovaly Adriana a Zuzana. Právě tyto příběhy jasně dokazují, že Ulice nikdy nebyla tak sluncem zalitá, jak si ji mnozí mylně pamatují.

Někteří si dennodenně stěžují, že seriál už není zdaleka tak dobrý, jak býval kdysi. V začátcích to prý byla veselá podívaná plná pozitivních témat. Ale jen si vzpomeňte, že Zuzana Hrubá (Šárka Ullrichová) jen horko těžko odolávala závislosti právě v prvních dílech Ulice. Málem kvůli tomu přišla o všechny blízké i vlastní život. Jednu dobu se dokonce živila prostitucí. Pouze díky Liškovým se z ní nestala úplná troska, za své hříchy zaplatila doživotními zdravotními problémy. Byla HIV pozitivní, přesto si našla práci i přítele, s nímž se odstěhovala do Francie.

Alkohol v Ulici teče proudem

V případě Adriany Peškové (Šárka Krausová) se situace nejevila tak závažná, alespoň ne hned. Zdálo se, že si jen občas vezme nějakou tu taneční drogu pro lepší náladu a více energie, aby byla bezstarostná a spokojená. Její okolí ze strašidelného juchání a dovádění už tak nadšené nebylo. Jak Eddie (Jiří Panzner) poznamenal, Vlasta Pešek (Rudolf Hrušínský ml.) si za to do jisté míry mohl sám. Dával totiž Adrianě peníze, a když si člověk něco snadno vydělá bez jakékoli námahy, snadno a bez rozmyslu to také utrácí.

Adriana se ze svých problémů dostala a byla dost silná, aby ze závislosti pomohla také svému otci, jehož se dlouho a usilovně snažila najít. Netušila, že ho objeví v alkoholikovi Evženu Šmýdovi (Martin Finger). Jen díky ní se tenhle ztroskotanec dokázal sebrat a odejít na léčení. Daná zkušenost mu umožnila snáze poznat, že i Blanka (Linda Rybová) má problém s pitím, který se snaží před ostatními skrývat.

„V seriálu Ulice není snad žádný díl, ve kterém by se nepil alkohol,“ podotýká divák.

Závislosti na alkoholu propadla také Blanka.
Závislosti na alkoholu propadla také Blanka. | Zdroj: TV Nova

Vanda znovu propadla hazardu

V nejnovějších epizodách Ulice nadále bojuje se závislostí gamblerka Vanda Voláková (Kristýna Hrušínská), která se z ní už jednou zdánlivě vyhrabala, ale scenáristé si zřejmě řekli, že bude zajímavé uvrhnout ji znovu do stejné kaše. Diváky, kteří byli rádi, že se Vanda vzpamatovala, tím nepotěšili.

Pokud je to, jak často říkáte, ze života, tak nechápu, proč jí pořád dokola někdo finančně pomáhá. Je snad víc než jisté, že tenhle člověk toho bude pořád zneužívat, ať udělala sebevětší průser, vždy jí hned někdo pomohl. Takhle by to v životě asi dlouho nefungovalo, za mě by bylo na místě, aby si už zkusila opravdu padnout na dno a sama se zvednout, jinak jí nic nepomůže.

Jednotlivé boje se závislostmi si můžete připomenout v ukázce na webu TV Nova.

Zdroje článku: