Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Návrat nezdárného otce, který si jde tvrdě za svým

Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Návrat nezdárného otce, který si jde tvrdě za svým
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka o svém otci nikdy nemluvil, ale proč by tvůrci Ulice nemohli využít příležitosti a vnést do děje novou postavu… Řada diváků byla koneckonců u vytržení z toho, že se v seriálu objeví známý a velmi oblíbený Marek Vašut. Oblíbit si seriózního soudce Hermana už tak snadné není.

Na příchod Marka Vašuta se mnozí diváci těšili

Devatenáctá sezóna vnesla do Ulice několik nových postav v podání oblíbených hvězd, jako je Lucie Vondráčková, Adéla Gondíková nebo všestranný umělec Arnošt Goldflam. V jarní části vstoupil do děje také charismatický Marek Vašut, jehož obsazení diváci přijali s nadšením. Herec proslulý zejména rolemi svůdníků a padouchů byl nicméně rád, že ho v nekonečném seriálu čeká úplně jiná úloha, a sice postava jednající seriózně a kultivovaně.

Vyjít s panem soudcem je někdy těžké.
Vyjít s panem soudcem je někdy těžké. | Zdroj: TV Nova

Ztvárňuje emeritního soudce Nejvyššího soudu a otce Jirky Hermana, který se však se synem neviděl celých dvacet let. V minulosti je rozdělil odlišný přístup k životu a rozdílné názory na důležitost kariérních postupů. Jiří chtěl mít ze syna dalšího soudce, jenž by pokračoval v tradici úspěšného rodu, ale Jirka dal přednost kriminalistice. Ačkoli se s otcem nestýkal, on zpovzdálí průběžně sledoval jeho úspěchy na policii a zřejmě vždycky toužil obnovit se synem kontakt, jen se k tomu nikdy neodhodlal.

Nakonec jejich opětovnému sblížení dopomohla Milena Pumrová, oslněná představou váženého soudce, jenž by se v jejich rodině mohl skvěle uplatnit. Když Jirka požádal Gábinu o ruku, právě Milena začala trvat na tom, aby byl otec ženicha přítomen na svatbě. Bez ohledu na názory druhých vzala věci do svých rukou a jménem Gábiny napsala panu Hermanovi e-mail, v němž ho pozvala na oběd. Tak Jiří Herman starší vstoupil do života Gábině, Mileně i Radkovi a konečně se znovu shledal s poněkud váhavým a ostražitým synem, což byl dozajista jeden z nejdůležitějších momentů devatenácté sezóny Ulice.

Působivý proslov pana soudce na svatbě
Působivý proslov pana soudce na svatbě | Zdroj: TV Nova

Soudce to asi myslí dobře, ale občas jedná bezohledně

Přítomnost pana soudce s sebou totiž nesla jisté komplikace, způsobila v rodině mnoho hádek a přivodila Jirkovi i Gábině pár vrásek navíc. Ačkoli je Jiří zásadový, šarmantní a ochotný s čímkoli pomoct, rád se také plete do věcí, do kterých mu nic není. Často to bývají citlivé, čistě soukromé záležitosti Jirky a Gábiny, např. skutečnost, že kvůli prodělané rakovině a operaci nemůže mít Gábina děti.

Z touhy po vnoučeti se soudce rozhodl zakročit a jako svatební dar jim věnovat pečlivě vybranou náhradní matku. Nešetrně se tak dotkl bolestivého místa, aniž by se ohlížel na pocity druhých. Proto ho také Jirka v poslední chvíli odmítl na svatbu pozvat a vypadalo to, že horko těžko obnovovaný vztah zase zahodí.

Poslední epizody sezón před letními přestávkami ve vysílání se ovšem vyznačují tím, že si v nich postavy padají kolem krku, usmiřují se a odpouštějí si. Byl to rovněž případ těchto dvou paličáků. Jiří se synovi omluvil a ujistil ho, že o kontakt s ním nechce přijít, a tak ho Jirka na svatbu přece jen pozval. Tam se pan soudce usmířil dokonce i s Radkem Mastným, ačkoli nejlepší kamarádi z nich asi nebudou. Ale kdo ví, třeba nás ještě překvapí.

Zdroj článku:
  • Autorský text