Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Matyáš Valenta pověsil herectví na hřebík, a tak jsme přišli o Frantu

Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Matyáš Valenta pověsil herectví na hřebík, a tak jsme přišli o Frantu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy herec dospěje ke zjištění, že si od své role potřebuje na čas odpočinout. Za nějakou dobu se možná zase vrátí. Tak to bylo u Elišky Bašusové. Matyáš Valenta se naproti tomu rozhodl dát od herectví definitivně ruce pryč. František se tak v Ulici asi už víckrát neukáže.

Eliška potřebuje pauzu, Matyáš úplně končí s herectvím

Devatenáctá sezóna Ulice je za námi a léto před námi. S některými z našich oblíbených postav, které jsme na obrazovkách vídali celé roky, se už ale po prázdninách neshledáme. Je to případ Báry Klímové, jejíž představitelka Eliška Bašusová si po pěti letech v seriálu uvědomila, že potřebuje alespoň roční pauzu. Bára tak s Brunem odletěla na rok do Dánska.

Franta odjíždí a Miloš bude bez parťáka.
Franta odjíždí a Miloš bude bez parťáka. | Zdroj: TV Nova

Kdo ale odešel zřejmě už definitivně, je Matyáš Valenta. Ten v Ulici od útlého dětství ztvárňoval Františka, syna feťačky Zuzany Hrubé, jehož si posléze vzali do péče Bedřich a Anička Liškovi. Sedmadvacetiletý herec v nedávném rozhovoru přiznal, že na poli dětských rolí se mu dařilo, ale teď už přesluhuje a rád by se v životě vydal jiným směrem. Herectví nikdy nestudoval a věnovat se mu pracovně nadále netouží, teď ho to táhne k dramaturgii a scenáristice. Jeho odchod některé diváky potěšil, jiné rozesmutnil.

Moc se mi líbil už před lety např. v Rafťácích… Je to milý a šikovný mladý muž. Určitě se v životě neztratí a ještě o něm uslyšíme. Přeji mu jen to nejlepší a závidím mu ten dar mladistvosti. Až bude mít děti, bude vypadat jako jejich starší brácha. Hodně zdraví a štěstí přeji, Matyáši.

Teď vypadá jako klučina, ale v 50 letech půjde na dračku

Právě mladistvý vzhled Matyáše Valenty byl pro některé diváky důvodem ke kritickým, dokonce urážlivým komentářům. Mnozí se mu posmívali za to, že ve svém věku stále vypadá jako dítě, pročež se také vůbec nehodí k jen o rok starší herečce Barboře Hankeové, jež v Ulici hraje servírku Lucii z kavárny.

Dost mě mrzelo, jak se zachoval k Báře. Ale zase k ní se Bruno hodí, je víc chlap. Franta vypadá jak klučina, ale myslím, že tak v 50 letech po něm dívky budou toužit, jak bude nádherný. Jak se říká, nejen ženy zrají do krásy.

„Nesmíte se na mě zlobit, ale tohle je nejmíň sexy ‚chlap‘, co znám. Takové nic.“

Podle některých Lucka vypadá spíš jako Frantova teta.
Podle některých Lucka vypadá spíš jako Frantova teta. | Zdroj: TV Nova

Tak nebo tak, František toho za léta strávená v Ulici stihl poměrně hodně. Bylo mu snad jen pouhých sedmnáct, když přivedl do jiného stavu o málo starší Holanďanku Skyler, kterou v té době hrála Sara Sandeva. Později se Skyler vrátila do seriálu s tváří herečky Michelle Hansen, která Frantu svedla i přesto, že měl láskyplný vztah s Bárou Klímovou.

Ačkoli se poté Franta a Skyler snažili dát znovu dohromady, neklapalo jim to, a tak Franta zůstal sám. Úspěch neslavil ani u Lucie z krámku, s níž si sice skvěle rozuměl, avšak k lítosti Aničky a Knoblochových pouze v mezích přátelství. Nyní Franta odjel na Erasmus a bude přibližně rok studovat v Amsterodamu, aby měl zároveň blíž k synkovi.

„Hodně štěstí a ať se ti daří,“ vzkazuje divačka. „Škoda že už v Ulici nebudeš.“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři