Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Vilma se odstěhovala za Vildou a stala se z ní paní Burdová

Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Vilma se odstěhovala za Vildou a stala se z ní paní Burdová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V rodině Nyklových došlo během devatenácté sezóny k několika zajímavým událostem, přesněji v životě Vilmy. Nakrátko podlehla závislosti na tabletu a sociálních sítích, naletěla internetovým podvodníkům, ale pak se přes Facebook seznámila se svým budoucím manželem Vildou. Nyní už ani nebydlí v Ulici.

Jaroslava Obermaierová si dopřává pauzu

Jaký zásadnější moment mohl v rodině Nyklových během devatenácté sezóny nastat než ten, že Vilma se odstěhovala z Ulice? Vypadalo to, že se rozhodla zcela spontánně kvůli Lumírovi (Václav Svoboda), jenž ji ustavičnými narážkami na chudáka Vildu vystrnadil z domu, ale uvažovala o té změně už nějakou dobu. Vilma byla dlouho sama, a když na sociálních sítích poznala Viléma (Arnošt Goldflam), byl to hotový dar z nebes. Čas ale plyne a v jejich věku už ho na žádné velké váhání moc nezbývá, a tak se Vilma rozhodla přesunout za svým milým do Čerčan.

Vilma Nyklová a Vilda Burda
Vilma Nyklová a Vilda Burda | Zdroj: TV Nova

Pro její představitelku Jaroslavu Obermaierovou to znamená méně natáčení a zaslouženou pauzu, kterou dle vlastních slov vítá. Oblíbená drbna Vilma je koneckonců prakticky nepřetržitou součástí seriálu už od prvních epizod z roku 2005, tedy téměř 20 let. Bylo by smutné, kdyby najednou měla z obrazovek zmizet úplně, ale toho se její fanoušci nemusejí obávat. Vilma se bude do Prahy vracet, aby navštívila rodinu a podívala se, jak se daří bistru U Babičky.

Vilma se narychlo a tak trochu tajně vdala

Dalším důležitým a s tím vším souvisejícím momentem bylo Vilmino stručné oznámení v samotném závěru sezóny, že se za Vildu provdala v jeho ovocném sadu. Stalo se tak bez účasti rodiny, pouze za přítomnosti dvou svědků, Vildových známých z Čerčan. Vilma tedy přestala být Nyklovou a nyní ji budeme znát pod příjmením Burdová. Bude nám asi chvíli trvat, než si na to zvykneme, přece jen to vždycky byla naše „baba Nyklová“, jak jí s oblibou říká i pan Pešek (Rudolf Hrušínský ml.).

Tato poněkud urychlená a v zákulisí odbytá svatba by mohla diváky trošku mrzet, na druhou stranu si mohli v poslední předprázdninové epizodě pořádně vychutnat svatbu Jirky a Gábiny, a tak o romantiku ve slavnostní atmosféře rozhodně nepřišli.

Lumír byl pěkně protivný.
Lumír byl pěkně protivný. | Zdroj: TV Nova

Z oblíbeného Lumíra se stal nesnesitelný otrava

„To jsem ráda, budou mít s Vildou hezký sklonek života a bude mít pokoj od starostí s dětmi,“ reaguje divačka na zprávu, že Vilma na Vildovu žádost o ruku konečně odpověděla kladně. „To bylo pořád něco s Lumírkem, Lexíčkem.“

V životě Lumíra se ale vlastně během devatenácté sezóny nic moc zajímavého neudálo, tedy kromě toho, že z něj scenáristé na nějakou dobu udělali opravdu nepříjemného bručouna. Vildův vpád do matčina života totiž Lumír špatně snášel, snad i trochu žárlil, ale hlavně se obával, že Vilda je podvodník, jemuž jde pouze o Vilmin majetek.

Trvalo hodně dlouho, než konečně přestal na Burdu nasazovat a špinit jeho jméno rýpavými komentáři. Diváky už to rozčilovalo natolik, že se jim Lumír vyloženě zprotivil. Naštěstí pak zase, trochu nevěrohodně ze dne na den, dostal rozum a přijal Vildu do rodiny.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři