Ulice: Ve znamení radostných návratů, ale i smutných a mnohdy šokujících odchodů

Ulice: Ve znamení radostných návratů, ale i smutných a mnohdy šokujících odchodů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Návrat postavy z minulosti, příchod nového hrdiny a odchod někoho oblíbeného, to jsou zásadní okamžiky, na které se v Ulici hned tak nezapomene. Devatenáctá sezóna jich byla plná. Odešli František, Bára, Pavel nebo Vilda. Zato jsme získali Hermana staršího, Soňu, Eddieho a Terezu Kučerovou.

Přivítali jsme nové postavy i staré známé

Devatenáctá sezóna Ulice vnesla do děje několik nových postav v podání oblíbených herců, jako je např. Marek Vašut, Arnošt Goldflam nebo Adéla Gondíková. Kromě toho překvapila návraty hned tří postav z minulosti, ačkoli v případě Moniky Farské, kterou ztvárnila Anna Fixová, to byl návrat pouze dočasný.

Po cca čtyřech letech se v seriálu znovu objevil sympaťák Eddie Rambousek (Jiří Panzner). Z ukázek na nejnovější epizody, jež zavítají na obrazovky ve druhé polovině srpna, už víme, že s Magdou něco plánují. Jestli se ale ti dva konečně také sblíží, zatím není jasné.

Eddie se vrátil a bude i ve 20. sezóně.
Eddie se vrátil a bude i ve 20. sezóně. | Zdroj: TV Nova

V posledním díle před prázdninovou přestávkou se po více než pěti letech vrátila rovněž Patricie Pagáčová, představitelka Terezy Kučerové (známější jako Jordánová). Mnozí z nás věřili, že se Tereza ukáže pouze na svatbě nejlepší kamarádky Gábiny a pak zase odjede do Lince, kde bydlí s manželem Davidem (Matouš Ruml). Internet ale obletěly žhavé novinky potvrzující, že Tereza bude mít vlastní příběh v nové sezóně, v níž diváci přivítají dalšího navrátilce – Terezinu maminku Báru Krausovou. Po neuvěřitelných čtrnácti letech si tak v Ulici zahraje i Tereza Brodská.

Rozloučili jsme se s Františkem, Bárou či Pavlem

Uplynulá sezóna se však nenesla pouze ve znamení radostných návratů, ale i smutných a mnohdy šokujících odchodů. Kdo z nás čekal, že se Matyáš Valenta, představitel Františka spjatý s Ulicí od prvních dílů, rozhodne skoncovat s herectvím? To, že si po pěti letech natáčení bude chtít od seriálu odpočinout Eliška Bašusová, už tak překvapivé není.

Její Bára Klímová v ději odjela do zahraničí vícekrát, jednou např. proto, aby herečka mohla jít na mateřskou dovolenou. Dá se předpokládat, že po roce se do Ulice vrátí. Nepřijdeme ani o Jaroslavu Obermaierovou, jejíž působení v seriálu se výrazně omezí. Vilma Nyklová, provdaná Burdová, teď žije v Čerčanech s manželem Vildou (Arnošt Goldflam) a za rodinou bude občas jezdit.

Kdo se ale nevrátí zřejmě už vůbec (a to byl obzvlášť velký šok), je herec Jan Řezníček. Od roku 2017 hrál v Ulici sympatického, prostorově výraznějšího řezníka Pavla Pelce. Milý vousáč se zakoukal do Venduly (Anežka Rusevová), ale než spolu ti dva našli štěstí, dalo to pořádnou práci a znamenalo to překonat mj. válku jejich paličatých babiček.

Jan Řezníček na sociálních sítích informoval o odchodu a poděkoval za skvěle strávených sedm let všem kolegům, o důvodech se však v příspěvku nezmínil. Snad jen o několik dní později překvapila diváky zpráva o brzkém zmizení dalšího člena rodiny Nyklových. Odejít má prý také Anežka Rusevová, v prvních dílech dvacáté sezóny ji ale uvidíme.

Zdroj článku:
  • Autorský text