Ulice: Rozvod, který neproběhl a stará láska z let dávno minulých

Ulice: Rozvod, který neproběhl a stará láska z let dávno minulých
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Devatenáctá sezóna v rodině Marečkových byla plná zážitků, ne vždy příjemných. Hlavní ale je, že manželství Karly a Máry přežilo. Věrka se málem zhroutila vyčerpáním z toho, jak zraněné Karle pomáhala. Kryštof zase využíval každou volnou chvíli k učení, aby mohl jednou přikročit k maturitě.

K rozvodu Karly a Kryštofa nedošlo

U Marečkových se v průběhu devatenácté sezóny stačila udát spousta zajímavých věcí. Tou nejdůležitější je jistě skutečnost, že plánovaný rozvod Kryštofa a Karly nakonec neproběhl. Teprve v poslední chvíli, když už byli u soudu a připravení se navždy odloučit, si uvědomili, že se vlastně rozvádět nechtějí.

Zásadním momentem dané sezóny byl rovněž návrat Moniky Farské do Ulice, který však neměl tak dlouhého trvání, jak někteří diváci čekali. Mnozí se domnívali, že po rozvodu s Karlou se Kryštof vrátí právě k Monice a společně navážou na starou lásku z let dávno minulých. To se ale nestalo, jelikož Monika se ani tentokrát netoužila vázat a zakotvit v Praze. Znovu odletěla do Afriky s vědomím, že Kryštof stejně patří ke Karle a jejich dětem.

Kryštof a Karla na svatbě Gábiny a Jirky
Kryštof a Karla na svatbě Gábiny a Jirky | Zdroj: TV Nova

Domácnosti se dočasně spojily

K nemalé radosti Věrky tak Kryštof a Karla zůstali spolu a klape jim to dodnes, i když jim samozřejmě osud vmetl do cesty jiné překážky. Karlin každodenní život významně ovlivnilo vážné zranění ramene, kvůli kterému musela podstoupit operaci. Běžné činnosti jí najednou působily komplikace, a tak ona i všichni ostatní ocenili, když do domácnosti přišla pomáhat Věrka, tedy ještě více než obvykle. Hlídala a vyzvedávala děti ze školy a ze skupiny, uklízela, prala, žehlila, vařila a pekla, do toho pečovala o Luboše, jehož pochroumané koleno se odmítalo umoudřit.

To všechno si vybralo daň na Věřině zdraví. Byla hodně vyčerpaná, jednou během hlídání Karlíka dokonce usnula a on se dostal k její krabičce s léky. Nebýt Vojtova zásahu, mohlo to dopadnout špatně, takže si Věra vysloužila pár dost nepříjemných slov ze strany naštvaného Kryštofa. Tento zážitek byl spouštěčem další podstatné změny v rodině Marečkových. Věrka a Luboš se na čas přestěhovali k mladým, aby jim mohli snáze pomáhat a zároveň se přitom fyzicky a psychicky nevyčerpat.

Kryštof si dodělává maturitu

Právě fakt, že Věrka pak měla ke Kryštofovi a jeho rodině blíž, přispěl k tomu, že snadno odhalila jeho největší tajemství. Kryštof se rozhodl dodělat si maturitu a pustil se do intenzivní a dlouhodobé přípravy na zkoušky z češtiny, angličtiny a dějepisu. Když to Věra zjistila, doslova zahořela touhou synovi pomoct. Probudily se v ní učitelské instinkty, začala ho podrobovat náročným diktátům, probírala s ním literaturu, udělala mu pořádek v chaotických poznámkách a nadšeně ho ve studiu podporovala.

Kryštof její pomoc zpočátku odmítal v touze dokázat to celé sám. Chtěl zkrátka obstát v tom, co si předsevzal, aniž by ho někdo vedl za ručičku. Nakonec byl ale mámě vděčný a v závěru sezóny si úspěšně dodělal angličtinu, kterou na rozdíl od dějepisu a češtiny nezvládl napoprvé. Měl tak za sebou část příprav k náročné zkoušce z dospělosti, což rodina oslavila současně s Tonyho úspěšnou účastí v televizní soutěži Na lovu.

Zdroj článku:
  • Autorský text