Ulice: Autonehoda Klímových, z níž se vyklubala trapná kauza

Ulice: Autonehoda Klímových, z níž se vyklubala trapná kauza
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Únavně dlouhé a neuspokojivé vyšetřování autonehody Ivy Klímové bylo pro tuhle rodinu jistě nejvýznamnější událostí sezóny, ale pro diváky vysloveným utrpením. Celé měsíce se museli dívat na Ivin utrápený obličej a nakonec ještě na Viktorovo nehorázné vítězství.

Miška nám trochu předčasně dospěl

Rodina Klímových nikdy nepatřila mezi zvlášť oblíbené, soudě podle reakcí mnoha diváků na sociálních sítích. Už od svého příchodu se tahle partička jevila některým divná, zejména jejich mladší dcera Anežka, zblázněná do ekologie a mnohdy příliš otravná, co se ochrany životního prostředí týče. Báru a Michala jsme vždy měli nejraději.

Michal se často pokládá za jediného normálního člena rodiny, toho nejsympatičtějšího, se kterým je legrace, i když poslední dobou se mu zapalují lýtka a podle některých myslí jenom na to jedno. Začal chodit se Žofkou a jejich intimní sblížení by mohlo být možná nejvýraznějším momentem v dějové lince Klímových během devatenácté sezóny Ulice, kdyby se ovšem nestala ta nešťastná věc s Ivinou autonehodou.

Klímovi jsou celí šťastní, že mohli Viktorovi v klidu zaplatit.
Klímovi jsou celí šťastní, že mohli Viktorovi v klidu zaplatit. | Zdroj: TV Nova

Vůbec se nevyšetřovalo to, co se vyšetřit mělo

Právě bouračka, jíž se účastnily Iva a Bára Klímovy a při které poplašená Iva srazila opilého Viktora, protože se jí sápal po kapotě ve snaze znásilnit mladou Klímovou, zásadně ovlivnila osudy všech členů rodiny na dlouhé měsíce dopředu. Je to tedy, alespoň pro ně, nepochybně nejdůležitější okamžik celé sezóny. Diváky už po nějaké době vyloženě iritovalo, že se bizarní autonehoda a její důsledky tak dlouho a vlekle řeší, navíc naprosto nemožným a nevěrohodným způsobem.

Iva a Bára by měly být v této situaci jasnými oběťmi, protože je koneckonců ohrožovala trojice opilců. Pokusem o útěk v autě, do něhož se násilníci dobývali, se jen bránily. Muselo by to být patrné z kamerových záznamů, ale bohužel nikdo nebere na vědomí možnost, že by v parkovacím domě nějaké kamery byly.

Stejně tak je s podivem, že by nehodu nezaznamenal žádný kolemjdoucí svědek, koneckonců k ní došlo za bílého dne uprostřed města. Fakt, že mladíci měli v krvi alkohol, rovněž zapadl. Místo vyšetřování těchto okolností policisté obcházeli místa, kde Iva pracuje, aby se zaměstnanců vyptávali na její agresivní chování.

Výsledkem všeho je, že Iva nakonec násilníkovi Viktorovi zaplatila tučné odškodné, jen aby měla konečně klid a mohla zachránit zbytky pošramocené pověsti. Viktor své zranění pochopitelně zveličil a za získané peníze si spokojeně koupil drahý auťák. Nepřekvapí, že takový závěr diváky ani trochu nenadchl.

Chtěla se vyhnout soudu, aby neměla ostudu. Stejně to všichni okolo vědí. Kdyby nebyla blbá, nemusela platit nic.

„Celé mi to připadá úplně otočené naruby. Matka s dcerou si vyjedou na nákup, skupina tří ožralých mladíků je napadne, ony se brání útoku, jeden z těch alkoholem posilněných mladíků si stoupne před auto a je zraněn. Viník je stoprocentně Klímová. Co nám tím scenáristé chtějí naznačit? Že obtěžování a hulvátství vítězí nad vším ostatním. Do poslední chvíle jsem věřila, že spravedlnost zvítězí nad násilím, a ono prd.“

Celá tato kauza byla dosti trapná, vůbec se nevyšetřovalo jejich napadení atd.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři