Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Evženovi vstoupila do života nemocná exmanželka, z níž Vanda ždímala peníze

Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Evženovi vstoupila do života nemocná exmanželka, z níž Vanda ždímala peníze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adéla Gondíková jako Hana byla velkým přínosem pro Ulici na začátku devatenácté sezóny, v jejímž závěru seriál bohužel zase opustila. Zanechala však výraznou stopu v životech Evžena, Blanky a Vandy. Její herecký výkon zapůsobil i na mnohé diváky, kterým bude chybět.

Usmířit se trvalo Haně a Evženovi celou sezónu

Devatenáctá sezóna Ulice přinesla hned na podzim několik hereckých posil, vedle Lucie Vondráčkové např. také Adélu Gondíkovou. Podle tehdejších slov kreativní producentky Silvie Klasové měla ztvárnit kontroverzní a tajemnou postavu, která zásadním způsobem ovlivní životy několika hrdinů. Dnes už víme, že se jednalo o Hanu, exmanželku Evžena Šmýda, jež nečekaně zazvonila u jeho dveří s prosbou o rozhovor.

Potřebovala urychleně prodat penzion, který s bývalým manželem před lety vedli, aby měla dostatek peněz do budoucna. Ukázalo se totiž, že trpí závažnou Parkinsonovou nemocí. Ráda by si tedy zajistila pokud možno klidné a důstojné dožití. Část penzionu, jakkoli malá, ale stále patřila Evženovi, jehož manželka kdysi obrala o všechno a vykopla na ulici.

Evžen a Hana v Ulici
Evžen a Hana v Ulici | Zdroj: TV Nova

V závěrečných epizodách devatenácté sezóny se Evžen a Hana konečně usmíří. Ona mu přizná, že vždycky litovala toho, jak příšerně se k němu tenkrát zachovala. Evžen si zase konečně uvědomil, že část viny ležela i na něm, na jeho nevyzpytatelném chování kvůli závislosti na alkoholu, a tak Hanu ujistil, že mu nic nedluží.

Atmosféra mezi nimi se vyčistila a Hana může s klidným svědomím opustit seriál a přestěhovat se do domu s pečovatelskou službou. Adéla Gondíková už dotočila poslední scénu a z Ulice tedy zase zmizí, ačkoli zatím není jisté, jestli se třeba někdy v budoucnu ještě neobjeví. V rozhovoru řekla jen tolik, že to aktuálně není v plánu, nic ale nevylučuje.

Adéla Gondíková se své úlohy zhostila se ctí

Hana vcelku výrazně zasáhla také do života Vandy Veselé, provdané Volákové. Byla to vlastně Vanda, kdo nemocné Haně pomohl, když se jí v hospodě jednou udělalo špatně. Poté se spřátelily a Vanda začala nové kamarádce pomáhat, za což nejprve rozpačitě, ale později s radostí přijímala finanční odměnu.

Vanda se rychle stala jedinou opravdovou přítelkyní Hany, nepočítáme-li Blanku, která se s ní ovšem zvlášť nesblížila, jen se jí snažila pomoct, kdykoli bylo třeba. Vanda naproti tomu s Hanou podnikala i různé výlety, dokonce ji vzala do kasina, aby zažila adrenalin a na chvíli zapomněla na bolestivé důsledky své nemoci. Bohužel to znamenalo, že nepoučitelná Vanda znovu spadla do závislosti na hazardu a obrovských dluhů. Z těch ji sice Hana v závěru sezóny vytáhla, ale kdo ví, jestli do nich nezahučí znovu.
Odchod Adély Gondíkové každopádně mnohé diváky mrzí.

Vandino setkání s Hanou
Vandino setkání s Hanou | Zdroj: TV Nova

Končí jich v Ulici více. Hrála to opravdu bravurně, že jsem jí to i věřila. A teď byla v televizi na nějaké akci a byla krásná, temperamentní, usměvavá, zkrátka plná života a to je dobře.

„Klobouk dolů, paní Gondíková má velký respekt, že tu roli opravdu hrála perfektně.“

Bude mi chybět, paní Gondíková tu roli hrála moc dobře. Navíc i přes svou nemoc to byla jedna z opravdu pozitivních postav v Ulici.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři