Ulice: Vilda Burda přišel a odešel. Arnošt Goldflam se k lítosti diváků v Ulici dlouho nezdržel

Ulice: Vilda Burda přišel a odešel. Arnošt Goldflam se k lítosti diváků v Ulici dlouho nezdržel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden z mála pozitivních lidí v Ulici, tak se mluvilo o Vildovi Burdovi v podání sedmasedmdesátiletého Arnošta Goldflama. Krásně nám zpestřil druhou polovinu devatenácté sezóny, ale v té další už ho vídat nebudeme. Není divu, že to valnou část diváků mrzí.

Jarní část devatenácté sezóny Ulice obohatil nejen charismatický herec Marek Vašut, ale také dramatik, spisovatel, režisér a pedagog Arnošt Goldflam. Jeho pobyt v seriálu bohužel neměl dlouhého trvání, pan Goldflam se po prodělaném covidu potýkal s problémy při učení velkého množství textu a zacházení s rekvizitami, a tak se zřejmě i proto rozhodl v závěru sezóny zase odejít.

Arnošt Goldflam minulý rok prodělal těžký průběh koronaviru. Onemocnění ho na několik týdnů úplně vyřadilo z provozu. Dokonce i teď se potýká s jeho následky. Nechápu, proč ho tam dali. Jako kdyby nebylo dost jiných herců.

Sympatická dvojka Vilma a Vilda
Sympatická dvojka Vilma a Vilda | Zdroj: TV Nova

I tak by se na situaci dalo nahlížet, ale na druhou stranu – kde vzít dalšího takového herce, jehož pouhá přítomnost na obrazovce dokáže pohladit po duši? Když sociální sítě obletěla zpráva, že Arnošt Goldflam v Ulici dotočil poslední scénu, jeho předčasný odchod mnohé diváky zamrzel.

Vilda je moc hodný a laskavý člověk a myslím, že Vilma bude moc šťastná. Alespoň já jim to štěstí z celého srdce přeji.

„Krásné, Vilda je jako pohádkový dědeček, super.“

„Je to moudrý a rozvážný člověk, tak jako takových lidí je v životě málo, tak je to i v Ulici…“

Asi chtějí skončit s Ulicí a fanoušky naštvat. Jediná normální postava v pohodě a bude tam pět minut s cestou?

S Vildou jsme si užili i legraci.
S Vildou jsme si užili i legraci. | Zdroj: TV Nova

Vildova přítomnost proměnila Lumíra v protivu

Sympatická postava Vildy Burdy, původně záhadného Vilmina přítele ze sociálních sítí, byla jednou z těch mála pozitivních a opravdu příjemných, na jejichž scény v seriálu byla radost pohledět. Vilda navíc zanechal na celé rodině Nyklových nesmazatelné stopy. Účinkování renesančního umělce Arnošta Goldflama tak jistě můžeme označit za jeden z nejvýraznějších momentů devatenácté sezóny.

Snad nikdo už nečekal, že by se známá pouliční drbna Vilma Nyklová mohla ještě někdy zamilovat. Tento krok tvůrců překvapil i její představitelku Jaroslavu Obermaierovou. V minulosti podlehla šarmu lázeňského šviháka Stárka (Stanislav Zindulka), a i když tak pro rodinu získala úspěšné pekařství, docela na to manželství doplatila. Není divu, že v případě Vildy s jakýmkoli zásadním posunem vztahu nejdřív váhala.

Nepomáhalo tomu, že Lumír (Václav Svoboda) byl od začátku vůči Vildovi zaujatý. Nesnášel ho a dával mu dost zřetelně najevo, co si o něm myslí. Jeho tehdejší chování vzbudilo v divácích odpor a záhy proměnilo populární postavu v jednu z nejotravnějších. Naštěstí se scenáristé vzpamatovali a přivedli nabručeného Lumíra zpátky k rozumu. Snad už mu to vydrží. A nám nezbývá než doufat, že Vildovi a Vilmě se povede dobře i mimo obrazovky, v jejich společném domově v Čerčanech.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři