19. sezóna Ulice: Svatba málem bez rodičů a neziskovka bez ředitelky

19. sezóna Ulice: Svatba málem bez rodičů a neziskovka bez ředitelky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Devatenáctá sezóna byla pro Gábinu významná v mnoha směrech. Předně už ani není Pumrová. Zasnoubila se s Jirkou a v poslední epizodě před letní přestávkou se stala paní Hermanovou. Oslavy se nakonec zúčastnili i Radek, Milena a Jiří Herman starší, byť to ještě pár dní před obřadem vypadalo všelijak.

V jednu dobu Milena, Radek a Jiří nesměli na svatbu

Kdybychom hledali nejzásadnější moment, jaký do života Gábiny Pumrové (Aneta Krejčíková) vnesla devatenáctá sezóna Ulice, jistě bychom se shodli na zásnubách s Jirkou Hermanem (Jan Holík). Gábina je jednou z poměrně mála postav, které jsou součástí seriálu od úplného začátku, tedy od roku 2005.

I když za tu dobu měla několik vážných vztahů, ještě nebyla vdaná. Je jistě pochopitelné, že její matka Milena (Alena Štréblová) brala svatbu s Jiřím jako velkou, neopakovatelnou událost. Byla to právě ona, kdo prohlásil, že při takové příležitosti nesmí chybět otec ženicha. Koneckonců, co jiného by mělo napravit staré křivdy a vylepšit rodinné vztahy než romantická svatba?

Vzpomínáte, jak Jirka žádal Gábinu o ruku?
Vzpomínáte, jak Jirka žádal Gábinu o ruku? | Zdroj: TV Nova

Tehdy nemohla tušit, že Jiří Herman starší (Marek Vašut), emeritní soudce Nejvyššího soudu, s sebou přinese také spoustu problémů a hádek. Jakkoli šarmantní a seriózní tento elegán dokáže být, dovede zároveň vycenit zuby a prosazovat své názory bez ohledu na pocity ostatních. Nemluvě o jeho úspěšné kariéře, kvůli které si zkorumpovaný politik a bývalý trestanec Radek Mastný (Pavel Novotný) musel nutně připadat méněcenný.

S Hermanem se začal poměřovat, vlastně se z nich stali věčně rozhádaní rivalové, kteří si dokázali vmést do tváří nejrůznější urážky i při docela nevinné partii šachů, až najednou Jirkovi došla trpělivost se všemi třemi – otcem, Mastným i Pumrovou – a zakázal jejich přítomnost na svatbě.

Radek vyšoupl Milenu z čela neziskovky

Nemožnost zúčastnit se svatby vlastní dcery byla pro Milenu snad ještě horší než to, že ji Radek se Slávkem (Josef Vrána) odvolali z vedení neziskové organizace Druhá šance, což byl mimochodem další důležitý moment sezóny.

Milena by pro neziskovku dýchala, jistě. Dělala, co mohla, aby ji vypiplala a zaměstnancům zařídila atraktivní zakázky, jenže si vydělané peníze strkala do vlastních kapes. Bývalí vězni se dřeli, zatímco ona slízávala smetanu, utrácela za drahé kabelky a mobilní telefon. Pak bez faktury nakoupila nekvalitní bourací kladivo a pokladníku Kaštanovi (Antonín Procházka) sdělila úplně jinou částku, než jakou za přístroj doopravdy vynaložila.

Radek dostal Milenu tam, kam chtěl.
Radek dostal Milenu tam, kam chtěl. | Zdroj: TV Nova

Zkrátka, podváděla a zahrávala si, až toho měl Slávek jednou dost a Radek využil šance dostat se do vedení firmy místo Mileny. Mysleli jsme, že ta si pro oba připraví pořádnou pomstu, ale místo toho se s Radkem sblížila. Jirka se nakonec nechal obměkčit a v závěru sezóny pozval na svatbu nejen Mastného s Pumrovou, ale i svého otce. Herman starší se s Mastným během bujarých oslav stihl usmířit. Otázkou je, zda tato idylka vydrží i po prázdninách.

„Doufám a pevně věřím, že i scenáristé Gábině a Jirkovi to štěstí dopřejí a nebudou jim házet klacky pod nohy,“ píše divačka. Nezbývá než souhlasit.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři