Ulice láká na další nové tváře, nesympatická matka Leontýnky si to ale od diváků slízla

Ulice láká na další nové tváře, nesympatická matka Leontýnky si to ale od diváků slízla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V nejnovějších epizodách Ulice se v dějové lince Marečkových objevují nové postavy Leontýnky a její matky Žanety Kolářové. Zatímco dívenka, do níž se zakoukal Vojta, se zdá být milá, paní Kolářová vřelými úsměvy zrovna nesrší. Zato je štědrá na kritiku a rýpavé poznámky, podobně jako teď diváci.

Bez kolegů by se nová posila v ateliérech ztratila

Vojta Mareček (Felix Šrámek) se zakoukal do nové spolužačky Leontýnky (Beáta Morozová). Chtěl ji něčím potěšit a na radu Tonyho (Ondřej Volejník) pro ni vyrobil dárek, jenž se mu ale moc nepovedl. Zamýšlený sliz se proměnil v tekoucí lepidlo, které zničilo vše, co měla dívenka ve školní brašně. Vojta by rád chybu napravil, snad by ale bylo lepší něco hezkého koupit a vynechat kreativní záměry.

Karla v Coolně s Leontýnkou a její mámou
Karla v Coolně s Leontýnkou a její mámou | Zdroj: TV Nova

Svěří se Lubošovi (Rostislav Novák), který je bohužel čím dál zmatenější. Rodina už dlouho pozoruje, jak roztržitě si počíná, neustále na něco zapomíná, pohybuje se jen s námahou a obtížemi, někdy nestíhá doběhnout na toaletu… V jedné slabší chvilce Luboš usoudí, že už je příbuzným vlastně jenom na obtíž a že nejlépe udělá, když jim alespoň trochu přispěje na domácnost. Najednou neví, co s penězi, a tak Vojtovi odpustí dluh z dřívějška a věnuje mu na dárek pro kamarádku štědrý obnos. Tak štědrý, že chlapec může zajít do klenotnictví a koupit drahé zlaté náušnice.

Takový dar v tomhle věku a za daných okolností ale ani trochu nepotěší Žanetu Kolářovou (Mária Ševčíková), vcelku přísnou matku Leontýnky, jež si okamžitě domluví s Karlou (Markéta Stehlíková) schůzku v Coolně, aby jí šperky vrátila a zároveň si na Vojtovo nevhodné chování postěžovala.

Nepřipadá Karle, že se mladík na její dceru poněkud zaměřil? Ano, odpoví policistka s úsměvem a vědomím toho, že se syn prostě zamiloval. Jako by snad na dětských láskách bylo něco tak zvláštního. Fakt, že ale vynechal první hodinu vyučování, aby se zastavil v klenotnictví, už je jiná věc. Jak si dvě nové herecké posily týmu zvykají na rychlé tempo seriálu? S tím se svěřila samotná Mária Ševčíková.

Ateliér, kde vzniká Ulice, je rušné mraveniště. Pro nováčka je to najednou velmi mnoho tváří, jmen a nových informací. Měla jsem však štěstí, že moji kolegové byli a jsou se mnou trpěliví a vždy mě opraví, např. že jsme si už potykali, pošlou mě do správných dveří a nenechají mě ve ‚světě Ulice‘ ztracenou.

Ne každý oceňuje příchod slovenské herečky

Na první pohled se zdá, že Karla situaci s náušnicemi zlehčuje, což se paní Kolářové nelíbí. Je to očividně jedna z matek, které mají sklony vše přehánět a jimž není nic dost dobré. Nezdráhá se uchýlit ke kritice ostatních rodičů a jejich nezodpovědného přístupu. Karla musí být svatá, že to snáší s úsměvem a klidem. Mnozí diváci by tak zdvořilí a trpěliví při setkání s Žanetou zřejmě nebyli. Vadí jim už to, že se v nové roli objevuje slovensky mluvící herečka.

Ta paní je totálně nesympatická už jen od pohledu, natož když promluví.

„No, zatím se moc dobře nepředvedla. Jen prudí. Vadí jí všechno a vypadá to, že Marečkovi jí moc nevoní.“

Jen doufám, že je tam poprvé a naposled. Český seriál, tak proč ona? Máme dost našich herců.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova,
  • čtenáři