Ulice: Už je to rok, co nám intrikánka Soňa pije krev. Z ředitelny vyštvala Magdu i Irenu

Ulice: Už je to rok, co nám intrikánka Soňa pije krev. Z ředitelny vyštvala Magdu i Irenu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sotva nastoupila do školy a začala nás rozčilovat, už vlastně uplynul celý rok. Soňa je ze strany některých diváků nenáviděná čím dál víc a mnozí doufají, že s příchodem dvacáté sezóny odejde. Nebude to ale tak snadné a najdou se tací, kteří naopak doufají, že to holka ještě pořádně rozjede.

Kdo by si byl pomyslel, co se z té Soni vyloupne

Zákeřná Soňa Čechová se poprvé objevila v Ulici na začátku devatenácté sezóny, přesněji na začátku školního roku, kdy se seznámila s tehdejší ředitelkou Magdou Procházkovou (Veronika Čermák Macková) na vyloženě nadšené doporučení Ireny Landové (Kateřina Holánová).

Akční a pohotová Soňa už měla s vedením školy zkušenosti, ne vždy příjemné, a pak se přišla ucházet o místo zástupkyně ředitelky na našem gymnáziu. S Magdou si hned padly do noty, nová posila jí dokonce půjčila vlastní oblečení, čímž ji zachránila před jistým trapasem. Vzpomínáte?

Mnozí z nás tehdy považovali Soňu za sympatickou, možná trochu moc ambiciózní a nekompromisní. Prosazovala moderní metody ve výuce, měla spoustu zajímavých nápadů, udělala takový průvan, že to nejdřív vylekalo i Prokopa (Ondřej Studénka), ale právě s tím se Soňa postupně sblížila a o mnoha věcech se s ním začala radit, ačkoli ho málokdy poslechla, zvyklá prosazovat vlastní názor. Soňa vždycky považovala svůj postoj za jediný správný, a když se jí nelíbilo, co dělají ostatní, prostě jim trošku zavařila, aby nad nimi získala navrch.

Nám divákům postupně docházelo, stejně jako Magdě, jaká zrádná a vypočítavá potvora se nám to usídlila na škole. I když některé fanoušky seriálu to vlastně až tak nepřekvapilo, ti od začátku tušili, že Lucie Vondráčková neztvární žádnou sympatickou postavu. Po všech princeznách a vílách, kterými si během své herecké kariéry prošla, to pro ni ale byla obzvlášť vítaná změna. Roli Soni si náramně užívá. A diváci? Někteří brblají a přejí si, aby konečně zmizela z Ulice, jiní jsou rádi, že se díky ní na gymnáziu děje něco zajímavého.

Jen Otík tenkrát Soňu okamžitě prokoukl.
Jen Otík tenkrát Soňu okamžitě prokoukl. | Zdroj: TV Nova

„Kdo by to tušil, že nám Sonička půjde tak hezky na nervy.“

Kdyby byla Magda chytřejší a něco si o ní zjistila, než ji přijala, nemuselo k tomu dojít. Ale zase by tam nebylo nějaké vzrůšo.

„Dnes jsem četl, že snad Landová končí, tak doufám, že ta megera nebude dělat ředitelku.“

Adeptů na nového ředitele je celá řada

Je to tak, Irena se v nových epizodách dvacáté sezóny opravdu rozhodne položit funkci ředitelky. Kdo ale nastoupí na její místo, není v tuto chvíli jasné. Z výběrového řízení může vyjít vítězně kdokoli – a nemusí to být zrovna Soňa.

Třeba to bude Magda, Prokop nebo možná postava, kterou ztvární Jan Dolanský či Saša Rašilov. U obou se ale spekuluje, zda by nemohli hrát Sonina manžela. Lucie Vondráčková se podobnými úvahami diváků očividně dobře baví, sama na sociálních sítích připomíná, že v minulosti už jejího partnera ztvárnili oba, Jan Dolanský v komedii Babovřesky, Saša Rašilov v Nemocnici na kraji města a v pohádce Křesadlo.

Zdroje článku: