Tomáš a Bára po letech zpátky v Ulici: Byly chvíle, kdy Petr Vacek nemohl s Terezou Brodskou mluvit

Tomáš a Bára po letech zpátky v Ulici: Byly chvíle, kdy Petr Vacek nemohl s Terezou Brodskou mluvit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když už teď víme, že se do děje vrací tři členové rodiny Jordánových, můžeme si alespoň stručně připomenout jejich začátky v Ulici. Tereza Brodská se do ní koneckonců osmělí po celých čtrnácti letech. Na natáčení s ní vzpomíná Petr Vacek rád, i když někdy byla snad až příliš věrohodná.

Bára Jordánová kdysi řídila Království hraček

Ulice v příští sezóně oslaví velké jubileum. To je dokonalá příležitost příjemně překvapit diváky a vnést zpátky do děje postavy spjaté zejména s úplnými začátky nekonečného seriálu. V nových epizodách, které zamíří na televizní obrazovky ve druhé polovině srpna, se tak vrátí hned tři členové oblíbené rodiny Jordánových, jež tenkrát patřila k těm hlavním.

Už poslední epizoda devatenácté sezóny přivítala Terezu Kučerovou v podání Patricie Pagáčové a my se domnívali, že to bude jen takový krátký skok na svatbu nejlepší kamarádky Gábiny. Tereza se ale v Ulici zdrží déle, herečka už pilně natáčí vlastní příběh, což je mimochodem také případ Terezy Brodské v roli Báry Jordánové, posléze rozvedené a znovu provdané Krausové.

Návrat po celých čtrnácti letech herečka s úsměvem označila za naprosto neuvěřitelný. Kolik z nás si vůbec ještě vzpomene, jak vlastně její cesta Ulicí začala? Tenkrát bývala ředitelkou ve firmě Království hraček, schopnou manažerkou a de facto živitelkou rodiny. Její manžel Tomáš byl sice skvělý chlap a milující táta, ale pro praktický život málo použitelný. Nejvíc ho vždycky zajímali brouci, svou profesi entomologa bral velmi vážně. Místo ale musel změnit poté, co Bára z Království hraček odešla.

V jistých scénách byla Tereza Brodská děsivě přesvědčivá

Třetím členem rodiny, jenž se ve dvacáté sezóně vrátí, bude právě Tomáš Jordán, jehož představitel Petr Vacek to nepokládá za velké překvapení, nýbrž naopak za něco, co se vyloženě nabízí. Tomáš se podle jeho mínění v nových epizodách nebude nijak zvlášť lišit od chlapíka, jehož si pamatujeme, ale co přesně ho potká, to samozřejmě ještě nemůže prozradit.

„To, že je Tomáš člověk, který má věci v sobě srovnané, se nám vlastně děje až s linkou Tomáše a Zdenky, kdy se objevují věci velmi zásadní a osudové, se kterými člověk nehne, např. Alzheimerova choroba,“ zavzpomínal herec před časem na významné události ze života jeho postavy. „A začátky natáčení? Kuba s Páťou nebyli zkušení herci, ale byli strašně přirození. Kuba byl vždycky živý, spontánní a zklidnit ho, aby před záběrem nežvanil, to byl nadlidský úkol.“

Tereza Brodská ve starých epizodách Ulice
Tereza Brodská ve starých epizodách Ulice | Zdroj: TV Nova

„Velice dobře se mi hrálo s Terezou Brodskou. Když jsme točili scény před rozvodem, kdy jsme se hádali, byla Tereza tak věrohodná, že jsem s ní pět minut po záběru nemohl vůbec mluvit; musel jsem jít pryč, aby nedošlo k nějakému konfliktu. Ulice je úžasná.“

Doufejme, že v nejnovějších epizodách se to mezi shromážděnými Jordánovými hned nějak nevyhrotí, ale na druhou stranu – něco zajímavého se dít musí, pravda? Divákům schází k naprosté spokojenosti už jen poslední člen rodiny, Matěj.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 22–23. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 23. ISBN 978-80-724-3616-3.