Podělte se o svůj příběh, vyzývá diváky Ulice. Ti z toho mnohdy mají akorát legraci

Podělte se o svůj příběh, vyzývá diváky Ulice. Ti z toho mnohdy mají akorát legraci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice za dobu vysílání přinesla svým hrdinům i divákům mnoho příjemných momentů, ale také bolestných, zdrcujících zážitků. Teď vyzývá fanoušky, aby se podělili o vlastní zkušenosti a životní trable. Někteří diváci ale reagují s neskrývaným sarkasmem.

Svěřte se tvůrcům Ulice s trpkými zkušenostmi

Ulice na webu TV Nova, na sociálních sítích a také prostřednictvím televizních reklam zveřejnila výzvu, ve které žádá diváky, aby se s ostatními podělili o své životní příběhy. Už 20 let přináší na obrazovky závažná témata rezonující společností, příhody inspirované skutečnými událostmi a zkušenosti s nejrůznějšími problémy. Postavy, kterým denně držíme palce, za tu dobu zažily opravdu náročné chvíle.

Vzpomeňme například, jak Žofka trpící hádkami rodičů hledala úlevu v sebepoškozování, jak Blanka Voláková a Libuška Nekonečná musely snášet bolestnou úlohu týraných žen nebo jak Kristýna po rozchodu s Denisem čelila panickým atakám a ezošmejdce Julii.

Sexuální násilí; závislost na alkoholu, drogách či prášcích; gamblerství; nevyléčitelné nemoci; ztráta nenarozeného dítětešikana studentů i učitelů; nevěry a rozpady dlouhodobých vztahů, to vše a mnohem více už měli diváci Ulice možnost zhlédnout, ale také v tom najít určitou pomoc. Chvíle naprostého zoufalství mohou potkat každého z nás, a tak teď tvůrci seriálu dávají lidem možnost podělit se o trpké zkušenosti nebo o to, jak je Ulice podržela v nejtěžších okamžicích.

Negativní seriál už některé diváky nebaví

Příležitost svěřit se s tím, jak nekonečný seriál ovlivnil něčí životy, jistě ocení řada fanoušků – tím spíše, že výzva tvůrců zahrnuje šanci setkat se s oblíbenými hrdiny. Ale ne každý divák tento nápad oceňuje. Někteří se k němu vyjadřují s neskrývaným výsměchem a naopak využívají prostoru ke stížnostem na to, co všechno je v seriálu špatně.

Mnohým z nás se nelíbí, že scenáristé v posledních letech přinášejí samé negativní zápletky, které navíc někdy ani nedávají smysl. Viz bizarní a nevěrohodná autonehoda Ivy Klímové. Diváci proto vítají návrat staronového režiséra Ondřeje Kepky a oblíbenců z rodiny Jordánových v křehké naději, že to může znamenat také návrat ke kořenům – ke staré dobré Ulici z úplných začátků.

„Ulice mě naučila jedno – v době vysílání nezapínat televizi,“ reaguje s ironií nejeden divák.

Ano, byla jsem celkem závislá na Ulici, sledovala jsem ji od začátku. Když mi pár dílů ušlo, sjela jsem je pak naráz… Jsem vyléčená! Poslední díl, co jsem viděla, byl, jak Iva naříká, že srazila opilého kluka, co je obtěžoval, a uvažovala, že to bude řešit mimosoudně. Byla jsem z ní znechucená, už jak vyváděla kvůli potratu, ale tohle mě dorazilo. Už jen sleduji články o Ulici a bohatě mi to stačí.

„Ulici jsem sledovala od začátku, nyní už nějakou dobu nesleduji. Absolutně mě to nebaví. Dřív byla hodně zajímavá, řešily se tam různé věci, ovšem nikdy jsem se neřídila tím, jak se co řeší v seriálu. Přece jen je to seriál a ve skutečnosti se hodně věcí řeší jinak.“

Hodně mě toho naučila. Teď už vím, že žádný vztah dnes nevydrží a vše jsou jenom pohádky.

Zdroje článku: