Výkon Kristýny Hrušínské v Ulici mnozí oceňují, ale scenáristé za nepoučitelnou Vandu sklízejí kritiku

Výkon Kristýny Hrušínské v Ulici mnozí oceňují, ale scenáristé za nepoučitelnou Vandu sklízejí kritiku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda už se jednou horko těžko dostala ze závislosti na hazardu a monstrózních dluhů a ještě těžší pro ni bylo vybojovat si zpátky Luďkovu přízeň. Že ji po tom všem scenáristé znovu uvrtali do stejné kaše, je tedy pro diváky důvodem k hlasitým stížnostem.

Historie se opakuje a scenáristům dochází inspirace

Kristýna Hrušínská hraje v Ulici Vandu Veselou, provdanou Volákovou, která se aktuálně neúspěšně pere se závislostí na hazardu. Vůbec si ale nechce připustit, že by s ní měl ten nehezký výraz „gamblerství“ cokoli společného. Už dříve chodila do kasina a mrhala penězi na nejistou ruletu, aby odtud jednou vykročila se slastným pocitem vítězství, podruhé zase jako spráskaný pes.

Vanda by se bez Hany utopila v dluzích.
Vanda by se bez Hany utopila v dluzích. | Zdroj: TV Nova

Po tolika zkušenostech by měla být poučená a dobře vědět, že člověk je někdy nahoře, někdy dole. Vrtkavé štěstí se snadno unaví. Jenomže když Vanda prohraje a zanechá v kasinu, ať už tom kamenném či virtuálním internetovém, hromadu peněz, popadne ji nezkrotná potřeba získat je zpět. Přece jim svůj tučný obnos nenechá! A tak dál sází a hraje, dál prohrává, občas i vyhraje, pořád dokola v zoufalé snaze dostat se zpět na svůj původní vklad a ještě k němu přidat něco navíc. Mnozí diváci zuří a zlobí se na scenáristy, že Vandu znovu uvrtali do takových potíží.

To mě štve, že zase bude mít problémy. Mám její postavu ráda. Asi půjde na léčení.

„To mě štve natolik, že jsem přepnula kanál, proč zase? Ach jo.“

„Scenáristům dochází asi fantazie, když se musí pořád vracet k těm samým problémům.“

Ach jo, já myslela, že už ji scenáristi nechají na pokoji a třeba že bude mít mimčo. Ale tohle mě vážně moc mrzí.

Poté, co se poprvé dostala z dluhů a usilovně bojovala o Luďkovu důvěru, by si zasloužila lepší osud, spokojené manželství a příchod miminka. Kdo ví, možná že těhotenství se Vandě dřív nebo později podaří a bude to i dobrá páka na Luďka. Až se dozví, že ho manželka oklamala a zradila znovu, zajisté ji bude chtít vykopnout na ulici. Jistě to ale neudělá, pokud už Vanda bude nosit jeho dítě. Nebo by snad byl schopen něčeho takového?

Teď snad ještě začne Vanda kouřit, co když je těhotná?
Teď snad ještě začne Vanda kouřit, co když je těhotná? | Zdroj: TV Nova

Kristýna Hrušínská každopádně předvádí skvělý výkon

Tak nebo tak je třeba ocenit, jak skvěle Kristýna Hrušínská svou roli hraje, ačkoli to v nejnovějších epizodách není zrovna sympatická postava. Závislá Vanda koneckonců okrade i nemocnou kamarádku Hanu, jen aby měla v kasinu co vsadit a jak splatit monstrózní dluhy, které už tam stihla nasekat. Hana bohužel udělá nerozumnou věc – slíbí Vandě, že její tajemství neprozradí, a navíc jí půjčí peníze na dluhy. Znovu ji tak někdo vytáhne z průšvihu a Vanda bude spokojená, aniž by musela opravdu pocítit důsledky svého jednání. Dokáže ale odolat dalšímu hraní?

Kristýna Hrušínská hraje opravdu bezvadně. Moc se mi její výkon líbí.

„Adéla Gondíková je skvělá herečka… a mladá Hrušínská je taky fajn, role šílená blbka, ale hraje to velice dobře.“

„Ta holka hraje famózně, holt geny se nezapřou.“

Doufejme, že poprázdninová dvacátá sezóna přinese Vandě trochu optimističtější dějovou linku, ačkoli spíš všechno nasvědčuje tomu, že ji možná Luděk konečně odhalí.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři