Ulice: Viktor dostal, co chtěl, a za prachy naivních Klímových si koupil auťák. Ivuška jenom kouká

Ulice: Viktor dostal, co chtěl, a za prachy naivních Klímových si koupil auťák. Ivuška jenom kouká
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva Klímová nestačila zírat, když za ní Viktor přijel hned po soudu, aby poděkoval za odškodné v novém bouráku, který asi nestál zrovna málo. Takže na tohle potřeboval peníze tak rychle, ne na rehabilitace… Jestli scenáristé vážně nechají vyhrát padoucha, mnozí diváci jim to budou zazlívat.

Klímovi platí, když nemusejí, a jsou k smíchu

Bizarní zápletka se soudem Klímových by se snad mohla chýlit ke konci, respektive soud – dá-li se tomu tak vůbec říkat – zdárně proběhl a dopadl ke spokojenosti všech. Vlastně se to odehrálo tak, jak Iva s Vítkem doufali. Druhá strana přistoupila na dohodu, shrábla penízky a všichni žili šťastně až do smrti, tedy kromě pohoršených diváků, kterým tohle celé připadá jako donebevolající nesmysl.

Není divu, vždyť Iva a Bára jsou tady oběťmi. Snažily se v autě ujet před trojicí opilých násilníků, z nichž jeden se jim začal sápat po kapotě. Že ho Iva srazila, je jistě mrzuté, ale kamery v garážích by mohly snadno dokázat, že jednala v sebeobraně. Mladíci měli v krvi alkohol, což by se rovněž mělo jednoduše prokázat. Bára navíc měla důvod k hysterii vzhledem ke špatným zkušenostem z dřívějška a prožitému traumatu.

Viktor má vystaráno. Vytáhl z Klímových, co potřeboval.
Viktor má vystaráno. Vytáhl z Klímových, co potřeboval. | Zdroj: TV Nova

V Ulici ale, zdá se, někdy věci prostě nedávají smysl. Ačkoli se seriál chlubí tím, že vychází z každodenního života, řeší situace tak, jak by se to v reálu snad nikdy nemohlo stát, a mnozí diváci na to s gustem poukazují.

Já bych mu nic nedala. Všechno bych řešila soudně a hlavně bych chtěla záznam kamer z parkoviště.

„Dobře jí tak, když to nechala dojít tak daleko. Nic nemusela platit, kdyby uvažovala.“

„Klímovi jsou fakt tragédie. Soud by Iva vyhrála. Navíc se divím, že neřeší pojištění, vždyť to by mělo jít z povinného ručení. Určitě mají pojistku jako rodina, vždyť Klíma dělal v bankovnictví. Že by toto nevěděl? Nic bych rozhodně neplatila.“

Neskutečná slátanina, říkají někteří o Ivině případu

Ano, Iva s Bárou by měly zraněného Viktora zažalovat, místo toho mu Klímovi jen tak naservírují statisíce, které mladík údajně potřebuje na zotavování, ale přitom si hned po soudu přijede za Ivou v novém auťáku. Ještě že díky její štědrosti na něj měl dostatek peněz!

„Tenhle soudní případ je neskutečná slátanina, už od úplného začátku. Doufám, že ve skutečném životě by podobná věc probíhala a dopadla úplně jinak!“

Je to úplně mimo, dohoda se státním zástupcem o vině a trestu není soud, jak pořád prezentují. Kdyby alespoň tohle bylo reálné a ukázalo lidem, jak to funguje doopravdy.

Kritika dopadá i na hlavu právničky, která je podle mnohých diváků neschopná, ale jiní ji hájí s tím, že Elen pouze dělá to, co se po ní požadovalo. Vyložila Ivě možnosti, dokonce jí řekla, co sama považuje za rozumnější, ale Klímová si přesto prosadila dohodu a vysoké odškodné, jen aby měla co nejdřív klid.

Co bude dál? Znamená to alespoň, že se Klímovi otravného Viktora konečně zbaví? Začne se u této nepříliš oblíbené rodiny s ufňukanou Ivou v čele řešit něco normálního? Doufejme, že dvacátá sezóna přinese příjemnější zápletky.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři