Ulice: Empatická Ivuška lituje arogantního Bidrmana. To je snad možné jen v seriálu

Ulice: Empatická Ivuška lituje arogantního Bidrmana. To je snad možné jen v seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to osamělý chlapec, který neví, co si počít, říká Iva Klímová o Viktoru Bidrmanovi. Ano, přesně o tom drzém mladíkovi, jenž se jí opilý sápal na kapotu a ohrožoval ji i její dceru. Zaplatila mu odškodné, na něž měl podle ní nárok, ale zřejmě by ho nejradši sponzorovala dál.

Dějová linka, která nemá co nabídnout

Ve středeční epizodě Ulice číslo 4748 se stalo to, co mnozí diváci očekávali s nelibostí. Viktor Bidrman se o berlích dobelhal do salonu, aby si drze došlápl na Ivu Klímovou a vyčetl jí, že mu zničila kariéru i život. Poslal ji do míst, kam slunce nesvítí, a kdyby ho neokřikla Jitka, překvapená Iva by si to snad nechala líbit. Jako kdyby nedošlo k oné autonehodě, před níž opilý Bidrman s kumpány obtěžoval ji i její dceru Báru. Jako kdyby si za neblahou událost nemohl on sám!

Přestože mu Iva nedávno zase přispěla několika tisíci, které jí pak znatelně scházely v peněžence, on se opovážil po ní teď chtít další příspěvky na nákladnou léčbu. Nemá prý totiž, jak by si vydělal peníze, když nemůže hrát milovaný fotbal. Přitom už nastoupil na hřiště jako náhradník a dostal se přímo do akce, jenže při střetu s jiným hráčem si poraněnou nohu opět nějak poškodil.

Iva správně podotkla, že za ukvapené rozhodnutí nastoupit do hry předčasně a proti doporučení lékařů může vinit jen sebe, a prohlásila, že už mu žádné peníze neposkytne. Ostatně si ani nemyslí, že by to po ní ještě mohl chtít, ale on se domnívá, že ano. Už to vypadalo, že chlapec odejde zcela s nepořízenou, když se nad ním citlivá a naivní paní Klímová opět ustrnula a slíbila mu alespoň, že mu pošle seznam odborníků, kteří by mu s rekonvalescencí mohli pomoct. Pochopitelně by radši dostal prachy, ale ani tohle neodmítl.

„Tahle linka už není ani poučná, ani zábavná, ani vtipná,“ píše jedna z divaček. „Je to trapárna na entou a chudák herečka, co musí toto hrát. Diagnóza: finanční negramotnost, snížená hranice sebereflexe a ztráta sebeúcty.“

Bidrman Ivu citově vydírá, ale vidí to jen Vítek a diváci

Doma se Iva osmělila přiznat Vítkovi, jaký zážitek s Viktorem měla. Bylo na ní zjevné, že je jí mladíka líto, i když je to arogantní fracek. Vítek jí ale v ničem neustoupil a namítl, že milý Viktorek obdržel odškodné, a pokud neumí s penězi hospodařit, může si za to sám. Na nic dalšího nárok nemá. Na čí straně jsou diváci, je asi jasné. Ti by nejradši celou ukňouranou a nepoučitelnou Ivu vystrnadili z Ulice, aby se už nemuseli dívat na její utrápený výraz a hlavně na absurdní zápletku s nesnesitelným Bidrmanem.

„Tak on hraje, sice jen střídal, ale tady dělá chromého. Ten by jel. Hlavně mu neměla dávat nic ani minule. Dělá si z ní dojnou krávu. A ví, že je měkká a povolí.“

Šla bych na policajty, že ji vydírá. Už mu zaplatila na nařízení soudu, tak ať chlapec táhne nebo ať jde do práce.

„Už ho vyšoupněte pryč, otravuje vzduch v Ulici a zvedá tlak divákům.“

Hlavně bych si zjistila jeho opravdový zdravotní stav. Myslím, že na to má Iva právo, a pak by se divil. Mimo jiné by o tom měla vědět právnička, která by měla vysvětlit jeho právníkovi, jak jedná jeho klient.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři