Práce, nebo dítě – Vendula se konečně rozhodla a mnozí už se těší, až ta fňukna zmizí z Ulice

Práce, nebo dítě – Vendula se konečně rozhodla a mnozí už se těší, až ta fňukna zmizí z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendula nad svou složitou situací kňourala od začátku dvacáté sezóny, jestli ne už před prázdninami. Teď jsme za polovinou října a ona se konečně rozhodla k definitivnímu řešení. To to trvalo, to bylo vzdychání a tragických výrazů, než jsme se dobrali k výsledku. Diváci už ztráceli trpělivost.

Už odjeď, Vendulo, včera bylo pozdě

Když Vendula (Anežka Rusevová) před osmi lety přišla do Ulice ve snaze najít svého biologického otce Lumíra Nykla (Václav Svoboda), učinila tak pod falešným jménem Kociánová, což snad bylo jméno jejího otčíma. Tak to alespoň připomíná herečka v pořadu Backstage Ulice, kde ji vyzpovídal moderátor, influencer a herecký kolega Petr Havránek alias Pítr.

Ve skutečnosti se jmenovala po mamince Maříková, ale teď jako vdaná je Pelcová. Vystupovala tedy pod třemi různými příjmeními.

To jen taková zajímavost na úvod, než se dostaneme k tomu, co se v seriálu děje nyní. Vendula aktuálně řeší velké životní dilema. Poslední roky žila s manželem Pavlem (Jan Řezníček) v Praze, kde si našla skvělé kamarádky a pečovala o rodinné bistro U Babičky, které bylo jako její druhé dítě. Problém je, že to první dítě, dcerka Eliška, začalo být nemocné. Kvůli problémům s dýcháním a zhoršujícímu se astmatu musela holčička na hlídání k babičce do Telecího, kde je mnohem čistší vzduch.

Vendula tak byla postavena před těžkou volbu. Měla by zůstat v Praze, věnovat se podniku a svou dcerku jen občas navštěvovat, zatímco babička Pelcová začíná mít ve výchově dítěte hlavní slovo? Nebo by měla bistro přenechat někomu jinému a odstěhovat se do Telecího?

Dnes už víme, že se Vendy definitivně rozhodla. Trvalo ale hodně dlouho, než se přes otravné fňukání a naříkání dobrala jasného výsledku, který byl přitom od začátku evidentní. I teď, přestože už učinila onu těžkou volbu, neustále skuhrá, jak smutné loučení to pro ni bude. Mnozí diváci si proto jistě oddechnou, až konečně opravdu odjede. To je zjevné z jejich reakcí na sociálních sítích.

Ježíš, ta toho nadělá. Bože můj, s jedním dítětem. Jsou jiní, co mají tři děti a nehroutí se jako ona.

„Vendula ať jde do háje. Už když se narodila Eliška, měla s ní být doma, tak ať teď nefňuká.“

Ať už jede, na to její kňourání a šklebení se nedá koukat.

„Nezajímavá, ufňukaná postava, která je tam úplně zbytečná.“

S Václavem Svobodou je legrace

Sama herečka Anežka Rusevová řešila v životě podobné dilema, když pracovala v Německu. Měla by se tam přestěhovat, respektive zůstat, když už tam byla? Aktuálně v tamních divadlech neúčinkuje, ale touha tam hrát v ní pořád někde je. V Ulici se před kamerou potkává nejčastěji s Václavem Svobodou, který je mistrem improvizace.

Vašek mě zaručeně rozesměje a máme spolu spoustu i nějakých nepovedených klapek, kdy já se nemůžu uklidnit. Nemůžeme točit, protože se směju ještě dalších deset minut. Václav je velký komik a ví moc dobře, že to na mě platí, takže je to takový ten prima kolega, který mě pak ještě naschvál rozesmává.

Zdroje článku: