Ulice: Herman baví ve spojení s Radkem a Milenou. Marek Vašut oceňuje jeho smysl pro spravedlnost

Ulice: Herman baví ve spojení s Radkem a Milenou. Marek Vašut oceňuje jeho smysl pro spravedlnost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně jednou nehraje sukničkáře nebo podvodníka a za to je Marek Vašut rád. Roli v Ulici si náležitě užívá, ačkoli už někdy přemýšlí nad důchodem. Některé scény s Radkem a Milenou by nebyly zdaleka tak zábavné, kdyby v nich scházel on.

Dvě tváře soudce Hermana

Už to vypadalo, že nad soudcem Hermanem všichni zlomíme hůl. V průběhu devatenácté sezóny ukázal, že je nejen seriózním a kultivovaným milovníkem dobrého vína a umění, ale také bezohledným, necitlivým člověkem, jenž si dokáže jít tvrdě za svým, aniž by bral v úvahu pocity a přání okolních lidí.

V touze po vnoučeti a pokračovateli slavného rodu soudců se Jirkovi (Jan Holík) a Gábině (Aneta Krejčíková) bez ostychu pletl do ryze osobních a mnohdy bolestných záležitostí. Jako svatební dar jim chtěl dokonce věnovat vlastnoručně vybranou, dokonalou náhradní matku. Tím si proti sobě poštval nejen Jirku, ale i diváky, a dosáhl akorát toho, že jej syn odmítl mít na svatbě.

V závěrečné epizodě sezóny ale Jiří Herman starší předvedl, že umí být také vtipný a vlídný. Celou slavnostní událost nakonec pomohl zachránit, když na poslední chvíli přivezl Terezu (Patricie Pagáčová), nejlepší kamarádku Gábiny a také její svědkyni. Vděčný Jirka se s ním usmířil a jakási forma udobření proběhla poté i mezi soudcem a zarputilým Radkem Mastným. Dobří přátelé z nich asi nikdy nebudou, jak sám Radek podotkl, ale následně si s Hermanem přece jen připil na zdraví.

Jen těžko bychom ho označili za seniora

V rozhovoru pro pořad TV Nova herec Marek Vašut přiznal, že zatím neví, jak se osudy pana soudce budou vyvíjet dál, na natáčení nových epizod se ale těší. Od chvíle, kdy roli v Ulici přijal, je vděčný za to, že může hrát pro změnu někoho takového. I za relativně krátkou dobu se mu postava Jiřího Hermana dostala pod kůži.

Především tím, že to není sukničkář ani prvoplánový padouch. Je to někdo, komu záleží na spravedlnosti, což si myslím, že je dneska potřeba víc než kdykoliv jindy. Jestli nesouhlasím s některými jeho povahovými rysy? Kdo jsem já, abych soudil?

V showbyznysu se Marek Vašut pohybuje téměř šedesát let. Připouští, že už dospěl do důchodového věku a občas touží po klidu, hraní ho ale stále baví. „Tady je celkem dost velké penzum textu, které se člověk musí naučit na každý natáčecí den, a to, víme, je pro seniory dobrá věc, cvičit si paměť.“

Ve spojení s Radkem a Milenou nás soudce baví

Ačkoli soudce Herman nemá sympatie všech fanoušků seriálu, mnozí oceňují jeho hašteření s Radkem (Pavel Novotný) a Milenou (Alena Štréblová). Ti sami o sobě u těchto diváků nijak zvlášť oblíbení nejsou, ale právě v kombinaci s Jiřím sklízejí nadšené reakce.

Spíš jen soudce, ale fakt je, že kdyby tam nebyla Milena s Radkem, i když ani jednoho nemusím, tak by postava soudce neměla takový prostor.

„Herman a Mastný budou dobrá dvojka, mají napjatý vztah, dá se z toho něco vytěžit.“

Baví mě všichni tři, Milena mě občas rozesměje svým IQ. Pan Vašut je úžasný herec a pan Radek mě také baví.

Na svatbě Jirky a Gábiny
Na svatbě Jirky a Gábiny | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: