Ulice: Vlasta a Pavlína mají v rukou Vandin osud. O všem ale možná rozhodne Tomášek

Ulice: Vlasta a Pavlína mají v rukou Vandin osud. O všem ale možná rozhodne Tomášek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hanušková chce o Vandině zpronevěře informovat média prostřednictvím novináře Tomáška. Ten ale chodí s Luďkovou dcerou Kristýnou. Diváci se přou o to, zda na ni bude brát ohledy, anebo se zachová jako vždycky a postaví na první místo zajímavou kauzu.

Sophiina nebo spíš Tomáškova volba

Účetní Pavlína Strouhová (Zuzana Páleníková) odhalila Vandino (Kristýna Hrušínská) tunelování grantu a zpronevěru téměř tří set tisíc korun. Řekne o tom Vlastě (Ivana Andrlová), která za Komoru zubních lékařů prakticky dýchá. Ta nebude chtít kontaktovat policii ze strachu, že by byly do vyšetřování vtaženy také ony dvě a že by to komoru jen poškodilo, navíc by to bylo na dlouhé lokte.

Vlastu ale napadne zapojit do akce novináře Dalibora Tomáška (Petr Uhlík). Domnívá se, že pan Volák (Vasil Fridrich) a jeho bývalá manželka Blanka (Linda Rybová) jsou do podvodu zapletení také, proto u nich pomoc hledat nehodlá a nezamýšlí je ani o ničem informovat. Mnozí diváci se těší, až na Vandu všechno praskne před celou komorou a hlavně před manželem. Spekulují, jak to s nenapravitelnou gamblerkou dopadne a proč Vlasta s Pavlínou nezasvětí do problému viceprezidenta Igora Šplíchala (Saša Rašilov).

Dohadují se rovněž, jaká bude Tomáškova reakce, koneckonců chodí s Luďkovou a Blančinou dcerou Kristýnou (Sára Korbelová). Dá přednost pikantní kauze, která by ho na poli novinařiny jistě vynesla na výsluní, nebo bude brát ohledy na přítelkyni a její rodinu? Na základě zkušeností s dravým a ambiciózním redaktorem si můžeme být téměř jisti, že spíš půjde proti Volákovým nebo minimálně proti Vandě, v zájmu spravedlnosti a odkrytí pravdy.

„Myslím, že ony nevědí, že ten novinář chodí s dcerou od Ludího, takže to ještě bude mít nějakou zápletku, že mu to ten novinář řekne dřív, než něco vydá.“

A proč to nedají, když nechtějí hned policii, zástupci, tedy Igorovi v podání Rašilova? Chápu důvody, proč vynechat Luďka. Dokonce myslím, že – a o tom nepochybuji – mají nad sebou další lidi, jako ministerstvo zdravotnictví atp. Dále je otázka, zveřejní to ten novinář, nebo dá přednost vztahu a rodině přítelkyně? Podle toho, jak se doposud jeví, je možnost číslo jedna ta pravá.

„Vadná“ Vanda by se měla jít léčit

Co se samotné Vandy týká, chápu, kam to směřuje. Paní Hrušínská má malé dítě a je třeba se o ně starat, být hlavně s ním. Tedy oddech od seriálu by byl pochopitelný. Tak se jako Vanda půjde léčit, myslím, že Luděk ji má velice rád, nakonec oba jsou si v mnoha věcech podobní.

Je jistě pravda, že herečku zaměstnávají hlavně její dva synkové, ale jak sama řekla, do divadla a Ulice si chodí tak trochu psychicky odpočinout od náročných mateřských povinností. Zahrát stres a napětí pro ni není těžké, protože toho má v domácnosti dostatek, což ovšem pronesla s humorem.

Samozřejmě je šťastná, když může být doma s rodinou, ale miluje i svou práci a nezdá se pravděpodobné, že by chtěla z Ulice znovu odejít na delší dobu. Ostatně Vanda už jednou „byla odejita“ právě kvůli jejímu těhotenství a mateřské dovolené. Postava tehdy odjela do Rakouska vydělávat na obří dluhy z hazardu, do něhož bohužel znovu spadla. Jak skončí tentokrát? Diváci jí prorokují to nejhorší.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři