Vanda z Ulice se topí v dluzích a lžích. Luděk si myslí, že je pod tlakem kvůli miminku

Vanda z Ulice se topí v dluzích a lžích. Luděk si myslí, že je pod tlakem kvůli miminku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kolem Vandy se stahují mračna a neúnosná smyčka z dluhů. V zoufalé snaze se z nich dostat si přibírá více lekcí angličtiny, zkouší prodat oblečení i kabelky, ale hlavně dál sází na online kasinu, a tak se jen motá v začarovaném kruhu. Luděk už tuší, že se něco děje. Kolaps na komoře bude třešničkou.

Zápletka s Vandou – nedotažená a trapná

Vanda (Kristýna Hrušínská) měla přes léto šanci se vzpamatovat a s Hančinou (Adéla Gondíková) štědrou pomocí vyhrabat z dluhů, ale nepoučila se a zabředla do nich ještě víc. Komu se snažila namluvit, že aplikaci online kasina jednoduše smaže a že ji žádná závislost netrápí? Hance nebo sama sobě? Tak či onak je evidentní, že to nezvládla a už brzy zřejmě shoří jako papír.

V nejnovějších epizodách Ulice ji manžel Luděk (Vasil Fridrich) nachytá, jak na telefonu „hraje nějaké hry“. Nevinné nesmysly, které si člověk stáhne, aby nějak vyplnil dlouhé chvíle třeba v čekárně u lékaře. Nebo aby se rozptýlil od myšlenek na těhotenství, které se nedaří. Netuší, že Vanda prostřednictvím téhle „hry“ přišla už o veškeré peníze. Přehlédne i její poplašený výraz a neskrývanou paniku.

Je s podivem, že se jí na bankovním účtu daří předstírat, že žádné problémy nemá. Luděk k němu má přístup a čas od času do něj nahlédne. Chudák si musí myslet, že je vše v nejlepším pořádku. Vanda přitom už rozprodává svůj majetek, aby měla na splátky obřích půjček. Kabelky původně koupené za patnáct až dvacet tisíc vnucuje všude, kde se dá, dokonce i Šárce (Malvína Pachlová) v krámku nebo barmanovi Honzovi (Petr Havránek) v Coolně. Její zoufalství roste s tím, jak se blíží šibeniční termín další splátky.

Mnozí diváci nejsou z této zápletky nadšení a kritizují další negativní děj, zatímco jiní v podstatě oceňují, že se Ulice snaží ukázat, do jakých problémů se závislá osoba může dostat.

Hrozné, když jeden lže a tají a druhý je za vola, navíc je ještě napadán. Ale bohužel se to děje, tak je dobré ukazovat, že v tom člověk není sám, a je dobré vidět z obou stran reakce, které manipulátor a manipulovaný mají… Je to velké téma.

„Nad hlavu má mnoho diváků nejen trapné Vandy, ale i celé Ulice.“

Vanda je tam fajn, ale epizody s ní nejsou pořádně dotažené a táhnou se tak, že to přestává bavit. Podobně je to i s ostatními postavami.

Vanda hazarduje s Luďkovou důvěrou i svým zdravím

Vanda se pokouší situaci řešit nejen prodejem oblečení a dalších drahých věcí, ale také tím, že si přibírá další klienty na lekce angličtiny. Bere si od nich peníze předem a těší se z každého nového zájemce. Blanka, která teď nemá na studium angličtiny čas, si všímá, jak je Vanda zahrnutá prací a jak si toho na sebe nabírá neúnosně moc. Však to také brzy povede k jejímu kolapsu přímo na komoře před očima přísných, hodnotících kolegů. Pozorná tajemnice Vlasta Hanušková (Ivana Andrlová) zachytí ve vzduchu něco podezřelého. Jak zareaguje, aby ochránila dobrou pověst komory?

To bude ještě zajímavé, ale Vanda si to opět zavařila a Luděk ji neměl brát zpět. Jak se dozví, že hazarduje, tak jí další šanci už nedá.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři