Závislá Vanda z Ulice udělá to, co jsme si nepřáli, ale předvídali. Okrade nemocnou Hanu

Závislá Vanda z Ulice udělá to, co jsme si nepřáli, ale předvídali. Okrade nemocnou Hanu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Vandy v posledních předprázdninových dílech Ulice dojde na nejhorší. Sebere peníze kamarádce Haně, která na to ale vzápětí přijde a dá jí co proto. Doufejme, že se nepoučitelná hráčka Hance nakonec svěří. Těžko ale říct, jestli si zaslouží, aby ji někdo znovu tahal z maléru.

K naší smůle do toho Vanda zase spadla

S Vandou to jde od desíti k pěti a bude hůř. Nejeden divák doufal, že se včas vzpamatuje poté, co si kvůli hazardu v minulosti tolik vytrpěla. Aby splatila dluhy nasekané při hraní rulety a utekla před nebezpečným lichvářem, musela odjet do zahraničí a starat se o nemocného, stárnoucího pána. Dostávala za to slušný plat, s jehož pomocí vše splatila.

Věřili jsme, že tím získá i potřebnou nezávislost, poučí se a vybojuje zpět důvěru manžela Luďka. Byli jsme přesvědčení, že teď už si Vanda bude jeho odpuštění a lásky vážit, ale nestalo se. Scenáristé se zřejmě zase rozhodli, že je třeba vnést do děje více dramatu, více svárů, více vzrušení, a tak nemilosrdně ničí to, o co Vanda usilovala a při čem jsme jí drželi palce.

Strach z možného odhalení ji přiměl přestat chodit do herny a místo toho riskovat na online kasinu v anonymním režimu, aby jí na to Luděk nepřišel. Lže mu do očí, vymlouvá se, nálady se jí přitom střídají rychlostí aprílového počasí a pan Volák není hloupý ani slepý, aby si toho nevšiml. Změny chování u své ženy však přičítá její frustraci z toho, že zatím nemůže otěhotnět.

Přesně tak, snaží se s Luďkem o miminko, ale ve skutečnosti nemá v hlavě prostor pro nic jiného než hazard. Ustavičné prohrávání a vyhrávání je kolotoč, z něhož se Vanda bez cizí pomoci asi už nevymaní. Mnohé diváky tento vývoj pochopitelně mrzí a irituje.

Tak to jsem zvědavá, jakým směrem to scenáristé vedou, proč ji nechali po takovém průseru zase do toho spadnout.

Vanda Luďka oblbne, ale na jak dlouho?
Vanda Luďka oblbne, ale na jak dlouho? | Zdroj: TV Nova

„Já je žeru, Vandí a Ludííí, tak dlouho se hledali, až se našli.“

„No jo, Ludi dostává teď to, co dával. Blanku podváděl, manipuloval s ní, byl na ni agresivní. A Vanda mu to vrací. Jen ať si to pan prezident komory užije.“

„Já jsem myslela, že když se z toho hraní dostala… Ale ne, to je prostě Ulice. Ještě tam propagují online casino. Hezky ho zmanipulovala, že zrovna z Luďka udělají troubu, to jsem si nemyslela teda, beztak zase Vanda vyvede nějaký průšvih.“

Gamblerka sáhne po cizích penězích

Do opravdu velkého průšvihu se Vanda propadá už delší dobu a korunu tomu nasadí v posledních dílech Ulice těsně před prázdninovou pauzou ve vysílání. Ve středu 19. června 2024 poběží na televizních obrazovkách epizoda 4728, v níž se zoufalá gamblerka, okolnostmi zahnaná do kouta, pokusí zachránit před katastrofou zvlášť hrozným a ostudným způsobem.

Udělá to, co někteří diváci předvídali už o mnoho epizod dříve, kdy se jí dostala do rukou naditá peněženka s penězi nemocné Hany. Tenkrát jejich volání odolala, teď už se jí to nepodaří. V nejvyšší nouzi ukradne kamarádce hotovost. Hana se to ale pochopitelně dozví a taky si to s milou Vandou pěkně vyřídí. Co všechno se díky tomu dozví a jak to ovlivní jedno z jejích zásadních životních rozhodnutí?

Vanda byla jedinou kamarádkou Hany, teď ji okrade.
Vanda byla jedinou kamarádkou Hany, teď ji okrade. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři