Ulice: Lichvářka vyhrožuje Vandě, že o jejích dluzích všechno řekne Luďkovi

Ulice: Lichvářka vyhrožuje Vandě, že o jejích dluzích všechno řekne Luďkovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dluhy narůstají a splátky nečekají, tím spíše splátky pro nekompromisní lichváře. Zdá se, že Vanda znovu upadla do jejich spárů, ačkoli by měla být z minulosti poučená, že je to cesta do pekel. Tu si teď sama dláždí dalšími zoufalými činy. Paní Vokounová s ní pěkně zamete.

Vanda nezvládá splácet obří půjčku

Vanda (Kristýna Hrušínská) nasekala takové dluhy, že jí nezbývá nic jiného než splácet deset tisíc korun týdně. Něco takového ale nemůže zvládnout, i kdyby prodala celý svůj šatník a nabrala si zástup nových klientů na lekce angličtiny. Čeká ji nevyhnutelný rozhovor s paní Vokounovou, od níž si půjčila peníze, aby uhasila největší požáry. Zajišťovat splátky podle dohodnuté smlouvy se jí však nedaří, a tak musí polknout hrdost i nervozitu a pokusit se s přísnou dámou nějak domluvit. Z nejnovější ukázky na webu TV Nova ale vyplývá, že si zavaří ještě víc.

Smlouva byla uzavřena dnem podpisu a podle Vokounové na tom není co řešit. Vanda by ráda upravila její podmínky v křehké naději, že se opravdu svěřila do rukou solidní nebankovní společnosti, jak je uvedeno na webových stránkách. Důvěřovat firmě, která o sobě tvrdí, že nepatří mezi lichváře, je ale i na Vandu hodně naivní.

Kvůli Vandě bude v ohrožení i Luďkův dům

Člověk by si myslel, že po zkušenosti s lichvářem Nekolou (Matouš Rajmont) si už Vanda bude dávat na podobná individua větší pozor, ale ne. Je prostě nepoučitelná gamblerka a naprosto ztracený případ. Vokounová ji vlažně upozorní, že s danými podmínkami souhlasila, a odmávne ji jako obtížný hmyz. Vanda se pokusí jít do protiútoku a pohrozí dámě vyhlášením osobního bankrotu. Pak by společnost dostala jen zlomek peněz. Vokounová ale není žádná začátečnice a dobře ví, na jakou citlivou strunu udeřit.

„Bankrot určitě nebude potřeba, možná bychom si měli promluvit s panem manželem?“ navrhne a pochopitelně Vandu k smrti vyděsí. „Vlastní nemovitost, ve které jste nám nahlásila bydliště.“

Zajde lichvářka tak daleko, aby zazvonila na Luďkovy (Vasil Fridrich) dveře a vyzradila mu celou pravdu o zadlužené manželce? Co si jen zoufalá Vanda počne? A co si o její nešťastné situaci myslí diváci Ulice?

Na tohle jsem zvědavá, moc se těším, až to praskne. Ludí exceluje v hádkách, argumentech, jeho si ‚užívám‘ a přetáčím několikrát. Vandí k tomu bude super. Je to jen seriál no, mám ráda tyhle dramata, ale na druhou stranu mám strach, aby se nerozešli. Mám je spolu moc ráda, úžasní herci, úžasné postavy, ale myslím si, že Vanďousek načechrá Ludímu peříčka. Ubije ho citovým vydíráním nebo to s ním zvládne, i když to praskne.

„Mě by zajímalo, kam se ztratila Vandy matka. Ta by byla asi na mašli.“

Pěkná kráva teda, už aby ji Ludí vyrazil, na to se moc těším. Ale jinak obdivuji výkon herečky.

Způsob, jakým Kristýna Hrušínská ztvárňuje Vandu, oceňují mnozí fanoušci, na rozdíl od skutečnosti, že scenáristé znovu uvrhli tuhle postavu do takových problémů.

Zdroje článku: