Petr Vacek doufá, že v Ulici přibude humor. Má se objevit Tomášova partnerka Linda

Petr Vacek doufá, že v Ulici přibude humor. Má se objevit Tomášova partnerka Linda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O Lindě jsme zatím jen slýchali a ještě jsme ji neviděli, ale to se brzy změní. Petr Vacek si seriálovou partnerku chválí a v rozhovoru prozradil, co je ve dvacáté sezóně Ulice čeká. Nastínil hned několik zajímavých témat.

Když Ulice teprve začínala, bylo to hodně náročné

Petr Vacek byl jako nadšený entomolog Tomáš Jordán součástí Ulice od roku 2005, kdy platil za jednu z hlavních postav. V posledních letech se jeho působení v seriálu omezilo. Objevoval se jen občas v souvislosti se zajímavou ekologickou přednáškou či seminářem na uličním gymnáziu, případně proto, aby podpořil Magdu, dceru své zesnulé přítelkyně Zdeny.

Dvacátá sezóna však přinesla návraty několika kdysi oblíbených postav a Tomáš je jednou z nich. Co pro herce znamená působení v nekonečném seriálu, jenž se v průběhu času stal jedinečným fenoménem? To prozradil během rozhovoru pro pořad TV Nova.

Znamená to spoustu let práce s úžasnými lidmi a obrovský zdroj zkušeností. Já jsem předtím nikdy moc filmů ani seriálů netočil a najednou jsem byl hozen do vody a dvanáct hodin denně jsem točil a nebyl čas na falešné hrdinství. To jste přišla ráno, někdy prostě v šest, do Ulice a začala jste točit snídaně a ještě ve čtyři hodiny odpoledne jste pořád točila snídaně, takže jste musela jíst.

Mezitím byla třeba hodinová pauza na oběd, ale to už se vám nechtělo jíst, a fakt to bylo, jako že jste měla pocit, že jste se zbláznila, protože celý den bylo sedm, na hodinách v ateliéru sedm deset, zase se to vrátilo a to jste šla ven a měla pocit, že neplatí nic, neplatí čas, neplatí prostor. Začátky byly strašně náročné. Jak jsme to neuměli, my jsme se to učili za pochodu.

Jordánovi bývali zdrojem humoru

Po smrti Zdeny našel Tomáš novou lásku v Lindě, o níž se občas mluvilo, ale dosud byla jednou z těch paní Columbových, které se na obrazovkách neukazují. To se má v budoucích epizodách změnit. Petr Vacek naznačil, že jeho partnerku si zahraje herečka, s níž už v minulosti na něčem spolupracoval. Během natáčení se tenkrát spolu hodně nasmáli.

Bude to další úžasná ženská, takže si myslím, že ta parta bude skvělá. Objeví se tam ta moje Linda, nastanou různé vztahy s Bárou, kterou hraje Tereza Brodská.

Vacek si pochvaluje téma, které je společně všechny čeká a v němž se scenáristé soustředí na starší lidi a další smysl jejich života poté, co už získali nějaké úspěchy a zkušenosti v práci, vychovali děti a v podstatě nevědí, čemu se věnovat dál.

Potom tam bude další jakoby společensko-vzdělávací téma, myslím si, že také hrozně zajímavé. Trochu napovím, že se vrátí svým způsobem až na úplný začátek, kdy tam ještě byl pan Brzobohatý, paní Vránová. Tohle se nám všechno spojí a já doufám, že přibude i humor, protože Jordánovi vždycky byli zdrojem humoru.

Ulice často odráží skutečné společenské problémy a přináší kontroverzní, negativní témata, a tak herci na některé scény nevzpomínají s lehkostí. Pro Petra Vacka bylo např. náročné natáčení scén, kdy Zdenka umírala. Trpěla Alzheimerovou chorobou a rozhodla se svůj život ukončit eutanazií.

Zdroje článku: