Traumata, zkraty a deprese v Ulici: Zavzpomínejte na psychické problémy některých postav

Traumata, zkraty a deprese v Ulici: Zavzpomínejte na psychické problémy některých postav
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice není jen o veselých momentech, u nichž se rádi zasmějeme, ani o těch romantických, při kterých držíme palce svým oblíbeným párům. Je také o těžkostech, životních trápeních a nemocech. Nejedna postava se v minulosti potýkala s psychickými obtížemi. Připomeňme si je.

Velkým trápením si prošly Anička a Katarína

Za téměř dvacet let vysílání seriálu Ulice si věrní diváci jistě stačili všimnout, že seriál se inspiruje skutečnými příběhy a snaží se zprostředkovat i závažná a kontroverzní témata, o kterých je třeba poučit společnost. Přináší tak důležitou osvětu, což mnozí oceňují, ale jiní spíše kritizují s tím, že už to není ta pohodová podívaná pro pobavení, jaká to bývala v samotných začátcích vysílání.

Ulice je dnes pro některé až příliš negativní, ale když se ponoříme do vzpomínek, uvědomíme si, že vždycky ukazovala to nehezké a bolestné, co je bohužel nedílnou součástí života, včetně nejrůznějších psychických problémů a traumat.

Anička to s Bédou neměla úplně jednoduché.
Anička to s Bédou neměla úplně jednoduché. | Zdroj: TV Nova

Vzpomenete si třeba na to, jak Anička Lišková (Ljuba Krbová) trpěla obsedantně kompulzivní poruchou poté, co ji nevěrný Bedřich (Adrian Jastraban) znovu zklamal? Nejenže ji podvedl s jinou ženou, ale navíc té dotyčné udělal dítě. Anička sama vlastní děti vždycky chtěla, nikdy je však nemohla mít. Fakt, že Bedřichovi se to podařilo s někým jiným, byl pro její křehké nervy poslední kapkou. Ne každý divák ji za to dnes lituje.

Lítost v některých nevzbuzuje ani Katarína Benešová (Jana Kovalčíková), která neplánovaně otěhotněla s Matějem Jordánem (Jakub Štáfek). I když se měli rádi a miminko pak už vlastně chtěli, nebohou dívku postihla poporodní deprese. Dlouho si k synkovi nemohla najít cestu a Matějovi nezbývalo než to složité období nějak překlenout.

„Andula se obsedantně kompulzivní poruchy zázračně zbavila během dvou dílů. Katarína netrpěla ani tak poporodní depresí, jako spíš neuvěřitelnou umanutostí a přesvědčením, že jen ona má pravdu – ve všech situacích. ‚To dieťa aj tak zomrie‘ bylo jen vyvrcholením. A docela jsem litovala Matěje Jordána, že si nabrnkl zrovna takovou nánu. A to její ‚Prááádlenka‘ rvalo uši,“ napsala divačka, která zřejmě tyhle dvě ženské postavy nechová ve velké lásce.

Trauma z války a střelba v hospodě

Připomenout si můžeme též Jáchyma Vršovického (Rosťa Novák), bývalého vojáka psychicky poznamenaného traumatem z války. Celé měsíce bojoval s bývalou manželkou o právo vídat se s dcerkou Ilonkou, ale exmanželka a její nový přítel mu házeli klacky pod nohy.

„Tenhle mi v Ulici nechybí,“ reaguje divák, „to byly nejhorší díly z roku 2016, řeknu to takhle, letošní Ulice byla lepší než ty staré díly.“

V Ulici nesetrval zase tak dlouho a patrně si na něj mnozí seriáloví fanoušci už ani nevzpomenou, ačkoli vcelku zásadně ovlivnil životy některých postav, zejména Moniky Farské, Kryštofa Marečka a Martina Maléře. Posledního jmenovaného dokonce postřelil v hospodě, což byla jistě jedna z nejdramatičtějších scén vůbec.

Každý z těchto vypjatých momentů si můžete připomenout v ukázce na webu TV Nova.

Zdroje článku: